Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Η Τεχεράνη φαίνεται να υποχωρεί

Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε καμία απώλεια από τις χθεσινές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους. Απείλησε με νέες κυρώσεις.

Τραμπ: Η Τεχεράνη φαίνεται να υποχωρεί

Όσο είμαι πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα επιτραπεί στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ξεκαθάρισε ο πλανητάρχης σε διάγγελμά του.

«Οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν άμεσα επιπρόσθετες οικονομικές κυρώσεις στο ιρανικό καθεστώς» προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος, προαναγγέλλοντας παράλληλα μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή. 

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία απώλεια από τις χθεσινές επιθέσεις και υπήρξαν μόνο μικρές καταστροφές. Το Ιράν φαίνεται να υποχωρεί και αυτό είναι καλό για τον κόσμο, υπογράμμισε.Δεν χάθηκαν ζωές χάρις στην διασπορά δυνάμεων και το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, πρόσθεσε.

Ο κ. Τραμπ υποστήριξε ότι η προσπάθεια του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα αποτελεί απειλή για τον πολιτισμένο κόσμο. Κάλεσε το Ιράν να εγκαταλείψει τις πυρηνικές του φιλοδοξίες και να σταματήσει να στηρίζει την τρομοκρατία.

Ζήτησε επίσης από τη Ρωσία, την Κίνα και την Ευρώπη να αποχωρήσουν από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Οι παγκόσμιες δυνάμεις μπορούν να εργαστούν σε μια νέα συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά, πρόσθεσε. 

«Το γεγονός ότι έχουμε αυτόν τον μεγάλο στρατό και εξοπλισμό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε. Δεν θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Η αμερικανική ισχύς, τόσο η στρατιωτική όσο και η οικονομική, είναι το καλύτερο μέσο αποτροπής» ανέφερε. 

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ενστερνιστούν την ειρήνη με όλους όσους την επιδιώκουν, υπογράμμισε. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε κοινές προτεραιότητες, όπως η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. 

O Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ακόμα ότι οι ΗΠΑ είναι o μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αεριού και δεν έχει ανάγκη τη Μέση Ανατολή. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v