Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Οι κυβερνήσεις να αυξήσουν τους φόρους στους πλούσιους

Η ανισότητα έχει γίνει μια από τις πιο σύνθετες και δυσάρεστες προκλήσεις στην παγκόσμια οικονομία, υποστηρίζει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Οι κυβερνήσεις να αυξήσουν τους φόρους στους πλούσιους

Oι κυβερνήσεις θα έπρεπε να εξετάσουν την αύξηση των φόρων στα πιο εύπορους πολίτες για να καταπολεμήσουν την ανισότητα, υποστήριξε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Σε άρθρο που δημοσίευσε την Τρίτη, η κα. Γκεοργκίεβα τονίζει ότι η «ανισότητα έχει γίνει μια από τις πιο σύνθετες και δυσάρεστες προκλήσεις στην παγκόσμια οικονομία» την τελευταία δεκαετία.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η κα. Γκεοργκίεβα προτείνει στις κυβερνήσεις να ξανασκεφτούν την υιοθέτηση προοδευτικής φορολογίας. «Η προοδευτική φορολογία αποτελεί βασικό συστατικό μιας αποτελεσματικής δημοσιονομικής πολιτικής» σημείωσε.

Σύμφωνα με την ίδια, η έρευνα του ΔΝΤ δείχνει πως η αύξηση της φορολογίας στα υψηλά εισοδήματα δεν θα έπληττε την ανάπτυξη.

Η κα. Γκεοργκίεβα σημείωσε επίσης ότι σημαντικό ρόλο στη μείωση της ανισότητας μπορεί να διαδραματίσουν οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση, την υγεία και τις συντάξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v