Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Εσοδα υψηλότερα από τις προσδοκίες το Q4

Τα έσοδα από το trading ομολόγων έκαναν άλμα 63%, φτάνοντας στο $1,77 δισ. Τα κέρδη ωστόσο δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών, με πλήγμα από την αδυναμία στη δραστηριότητα επενδυτικής τραπεζικής και τα πιο υψηλά λειτουργικά κόστη.

Goldman Sachs: Εσοδα υψηλότερα από τις προσδοκίες το Q4

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα έσοδα της Goldman Sachs, καθώς η τράπεζα όπως και οι ανταγωνιστές της στη Wall Street, δημοσίευσε υψηλά αποτελέσματα από το trading ομολόγων το τέταρτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η τράπεζα ενημέρωσε ότι είχε τριμηνιαία έσοδα $9,96 δισ. καταγράφοντας 23% άνοδο, με την οποία ξεπέρασε κατά 1 δισ. την εκτίμηση για $8,51 δισ.   

Ο κλάδος παγκόσμιων αγορών της τράπεζας με έδρα τη Νέα Υόρκη, που έχει τη μεγαλύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα, σημείωσε αύξηση των εσόδων κατά 33% στα 3,48 δισ. δολάρια, καθώς τα έσοδα από το trading ομολόγων έκαναν άλμα 63%, φτάνοντας στo 1,77 δισ., έναντι πρόβλεψης για $1,16 δισ.

Το trading μετοχών ενισχύθηκε 12%, στα 1,71 δισ. δολάρια, σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα κέρδη ωστόσο δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών, με πλήγμα από την αδυναμία στη δραστηριότητα επενδυτικής τραπεζικής και τα πιο υψηλά λειτουργικά κόστη.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στο 1,72 δισ. δολάρια ή $4,69 ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα φτάσουν τα $5,47 ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v