Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πενς: Έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις με Κίνα για τη «φάση 2» της εμπορικής συμφωνίας

Η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, αλλά και η νέα εμπορική συμφωνία για τη Βόρεια Αμερική (USMCA) θα ενισχύσουν το αμερικανικό ΑΕΠ κατά 50-75 μονάδες βάσης, εκτιμά ο ΥΠΟΙΚ Στίβεν Μνούτσιν.

Πενς: Έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις με Κίνα για τη «φάση 2» της εμπορικής συμφωνίας

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε χθες ότι οι συζητήσεις έχουν ήδη αρχίσει για τη «δεύτερη φάση» της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας, λίγες ώρες μετά την υπογραφή ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του πλαισίου διαπραγματεύσεων στην Ουάσιγκτον.

«Έχουμε ήδη αρχίσει συνομιλίες για τη 2η φάση της συμφωνίας», δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος στο δίκτυο Fox Business Network.

Ο ίδιος δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε χθες ο Αμερικανός υπουργός των Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και η νέα Συμφωνία για το Εμπόριο στη Βόρεια Αμερική (USMCA) θα ενισχύσουν το αμερικανικό ΑΕΠ συνδυαστικά κατά 50 έως 75 μονάδες βάσης. 

«Όταν το κοιτάξουμε αυτό (εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας) και δούμε και τη USMCA μαζί, τότε, θα δούμε συνδυαστικά 50 έως 75 μονάδες βάσης», δήλωσε ο Μνούτσιν.

«Αυτό θα αποτελέσει μία εξαιρετική αντιστάθμιση της κάμψης της Boeing εξαιτίας του αεροσκάφους 737 ΜΑΧ», πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ.

Οι μελέτες που έχουν γίνει, δείχνουν ότι ο τερματισμός της παραγωγής του αεροσκάφους 737ΜΑΧ θα επιβαρύνει κατά 0,5% το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το 2020.

Ο Μνούτσιν δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα αρχίσει να εργάζεται για τη δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας κινούμενη σταδιακά, καθώς θα ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση σε σημαντικά ζητήματα, όπως οι ανησυχίες που έχει η Ουάσιγκτον για τις επιδοτήσεις του Πεκίνου προς κινεζικές εταιρείες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v