Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμια ανησυχία από την έξαρση του κινεζικού ιού

Η εξάπλωση του κορονοϊού φέρνει στις μνήμες τον SARS, έναν άλλο τύπο του ίδιου ιού που ξεκίνησε από την Κίνα το 2002/2003 και εξελίχθηκε σε παγκόσμια πανδημία, προκαλώντας τον θάνατο περίπου 800 ανθρώπων.

Παγκόσμια ανησυχία από την έξαρση του κινεζικού ιού

Οι κινεζικές αρχές ενημέρωσαν την Τρίτη ότι ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω της ανθρώπινης επαφής, ενώ επιβεβαίωσαν τέταρτο θάνατο και τη μόλυνση 15 νοσηλευτών από τον ιό, τη στιγμή που εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι ετοιμάζονται να ταξιδέψουν για τις διακοπές του Νέου Έτους.

Οπως μεταδίδει το Reuters, τα νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για την έξαρση του κορονοϊού στην πόλη Wuhan προκάλεσαν αναταράξεις στις διεθνείς αγορές, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συγκάλεσε σύσκεψη την Τετάρτη για να εξετάσει αν θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε διεθνές επίπεδο.

Η έξαρση του κορονοϊού φέρνει στις μνήμες τον SARS, έναν άλλο τύπο του ίδιου ιού που ξεκίνησε από την Κίνα το 2002/2003 και εξελίχθηκε σε παγκόσμια πανδημία, προκαλώντας τον θάνατο περίπου 800 ανθρώπων.

Μέχρι την Τρίτη, 291 άτομα είχαν διαγνωστεί παγκοσμίως με τον ιό, με τους περισσότερους στην Κίνα και κυρίως στη Wuhan, μια πόλη 11 εκατομμυρίων, αν και υπάρχουν και μεμονωμένα κρούσματα σε Πεκίνο και Σαγκάη. Δύο περιπτώσεις έχουν ταυτοποιηθεί στην Ταϊλάνδη, μία στην Ιαπωνία και μία στη Νότια Κορέα, με τις υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο να εντατικοποιούν τον έλεγχο των επιβατών που προέρχονται από την Κίνα.

Το κινεζικό γουάν υποχωρεί σχεδόν 0,5% και ετοιμάζεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τα τέλη Αυγούστου, ενώ απώλειες κατέγραφαν και οι μετοχές αεροπορικών εταιρειών και ταξιδιωτικών γραφείων στη χώρα.

Κινέζικες πλατφόρμες κρατήσεων από το Trip.com έως το Fliggy της Alibaba Group ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι θα προσφέρουν δωρεάν ακυρώσεις στις κρατήσεις που έχουν γίνει για την πόλη Wuhan, εν μέσω αυξημένων φόβων για την εξάπλωση του ιού στην κεντρική κινεζική πόλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v