Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RTRS: Παραιτείται σήμερα ο Ντι Μάιο από την ηγεσία του κόμματος

Το Κίνημα των 5 Αστέρων πήρε 33% στις εθνικές εκλογές του 2018 αλλά από τότε η δημοτικότητά του καταγράφει απότομη πτώση, με τις πιο πρόσφατες έρευνες να το θέλουν γύρω στο 15%. Ανοδικά τα ιταλικά yields.

RTRS: Παραιτείται σήμερα ο Ντι Μάιο από την ηγεσία του κόμματος

Πληροφορίες και πηγές από ανώτατο στέλεχος του Κινήματος των 5 Αστέρων θέλουν τον επικεφαλής του κόμματος που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, Λουίτζι Ντι Μάιο, να αποχωρεί σήμερα από την ηγεσία του.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Ντι Μάιο, που είναι και υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, αναμένεται να συναντηθεί με άλλους υπουργούς που ανήκουν στο κόμμα του, ενώ πρόκειται να ανακοινώσει την παραίτησή του σε συνεδρίαση του κόμματος το απόγευμα.

Ο Ντι Μάιο και ο εκπρόσωπός του δεν έκαναν κάποιο σχόλιο.

Το Κίνημα των 5 Αστέρων πήρε 33% στις εθνικές εκλογές του 2018 αλλά από τότε η δημοτικότητά του καταγράφει απότομη πτώση, με τις πιο πρόσφατες έρευνες να το θέλουν γύρω στο 15%.

Στο άκουσμα της είδησης οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων ενισχύονται 5-8 μονάδες βάσης, με την απόδοση του 10ετούς να ενισχύεται 7,6 μονάδες βάσης, στο 1,44%.

Πάνω από 30 βουλευτές των 5 Αστέρων έχουν αφήσει τις έδρες τους από την έναρξη της τρέχουσας θητείας. Κάποιοι έχουν παραιτηθεί, άλλη έχουν εκδιωχθεί, υπογραμμίζοντας τον βαθύ διχασμό του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v