Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θερμικές κάμερες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι για επιβάτες από Κίνα

Ετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες Κινέζους ταξιδιώτες για το κινεζικό Νέο Έτος, που γιορτάζεται φέτος στις 25 Ιανουαρίου.

Θερμικές κάμερες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι για επιβάτες από Κίνα

Οι επιβάτες που προέρχονται από την Κίνα, όπου η επιδημία ενός μυστηριώδους κοροναϊού έπληξε εκατοντάδες ανθρώπους, θα περνούν από θερμικές κάμερες κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η επιδημία, που έχει μολύνει περισσότερους από 600 ανθρώπους από τον Δεκέμβριο και έχει προκαλέσει 17 θανάτους στην Κίνα, επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες: στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία.

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανέφερε στο τουίτερ πως ετοιμάζεται να υποδεχθεί «χιλιάδες» Κινέζους ταξιδιώτες για το κινεζικό Νέο Έτος, που γιορτάζεται φέτος στις 25 Ιανουαρίου.

«Όλοι οι επιβάτες που φθάνουν με απευθείας πτήσεις από την Κίνα πρέπει να υποβάλλονται σε θερμικό έλεγχο κατά την άφιξή τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του αεροδρομίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη «σε πλήρη συμμόρφωση με την κατευθυντήρια οδηγία που εξέδωσε πρόσφατα η Γενική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στη βάση οδηγιών του υπουργείου Υγείας».

«Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται στις πύλες (άφιξης)» από ιατρικές ομάδες, προστίθεται.

Και άλλα διεθνή αεροδρόμια έχουν λάβει παρόμοια μέτρα, θέτοντας στο στόχαστρο κυρίως επιβάτες προερχόμενους από την Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Ρωσία, στην Αυστραλία, στο Νεπάλ, στη Σιγκαπούρη, στη Μαλαισία, στο Βιετνάμ, στο Μπανγκλαντές, στην Ινδία και στην Ταϊλάνδη.

Οι Κινέζοι αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του τουρισμού στο Ντουμπάι, με περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια επιβάτες να έχουν περάσει από το αεροδρόμιο του εμιράτου το 2019.

Την ίδια ώρα, το διεθνές αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι, που είναι η βάση της αεροπορικής εταιρίας Etihad Airways, ανακοίνωσε ότι θα ελέγχει τους επιβάτες που φθάνουν από την Κίνα.

«Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι έχει αρχίσει διαδικασία ελέγχου για τους επιβάτες που φθάνουν από την Κίνα στην προσπάθεια να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων των ταξιδιωτών μας», ανέφερε στο τουίτερ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v