Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε bear market το αργό πετρέλαιο

Η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent υποχώρησε 3,9% στα 54,41 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 3 Ιανουαρίου του 2019.

Σε bear market το αργό πετρέλαιο

Ισχυρές απώλειες κατέγραψε τη Δευτέρα το αργό πετρέλαιο, υποχωρώντας σε χαμηλό έτους, καθώς παραμένουν οι φόβοι για τον πιθανό αντίκτυπο του κορωνοϊού στην ενεργειακή ζήτηση.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλά σοκ στην προσφορά αργού πετρελαίου, αλλά ένα ισχυρό σοκ στη ζήτηση δεν έχει σημειωθεί μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008» ανέφερε αναλυτής που επικαλείται το CNBC.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού βούτηξε 2,8% στα 50,11 δολάρια το βαρέλι. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το συμβόλαιο διολίσθησε ως και τα 49,9 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2019.

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent υποχώρησε 3,9% στα 54,41 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 3 Ιανουαρίου του 2019.

Η αμερικανική ποικιλία του αργού και το Brent έχουν εισέλθει σε bear market, καθώς κινούνται πάνω από 20% κάτω από τα πιο πρόσφατα υψηλά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v