Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Αδικο το «κυνήγι μαγισσών» εναντίον μου

Η οικογένεια μου, η σπουδαία χώρα μας και ο πρόεδρος σας μπήκαν σε μια τρομερή δοκιμασία από κάποιους πολύ ανέντιμους και διεφθαρμένους ανθρώπους, τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε κοινό στην Ουάσιγκτον.

Τραμπ: Αδικο το «κυνήγι μαγισσών» εναντίον μου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ άδικο» το τριετές «κυνήγι μαγισσών» εναντίον του, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε μια ημέρα μετά την αθώωση του από τη Γερουσία για την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και της παρακώλυσης της λειτουργίας του Κογκρέσου. 

«Ήταν αχρείο, ήταν διεφθαρμένο» υπογράμμισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, λέγοντας ότι αν αυτό είχε συμβεί στον Μπαράκ Ομπάμα πολλοί άνθρωποι θα ήταν ήδη στη φυλακή. 

«Όπως γνωρίζουν όλοι, η οικογένεια μου, η σπουδαία χώρα μας και ο πρόεδρος σας μπήκαν σε μια τρομερή δοκιμασία από κάποιους πολύ ανέντιμους και διεφθαρμένους ανθρώπους».

«Έκαναν ότι μπορούσαν για να μας καταστρέψουν και με τον τρόπο αυτό επέφεραν μεγάλο πλήγμα στο έθνος μας» πρόσθεσε. «Στην αρχή φώναζαν Ρωσία, Ρωσία, Ρωσία. Ήταν όλα μπούρδες» υπογράμμισε. 

Οι δηλώσεις Τραμπ έγιναν ενώπιον υποστηρικτών του, γερουσιαστών και βουλευτών. O Αμερικανός πρόεδρος διέκοψε αρκετές φορές τις δηλώσεις του για να κάνει προσωπικά σχόλια για αξιωματούχους των Ρεπουμπλικάνων που τον στήριξαν.

Αναφερόμενος στον Μιτ Ρόμνεϊ ο οποίος ψήφισε υπέρ της καταδίκης του, ο κ. Τραμπ υποστήριξε ότι δεν του αρέσουν «οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την πίστη τους ως δικαιολόγηση πράξεων που γνωρίζουν ότι είναι εσφαλμένες».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τραμπ έδειξε στο κοινό πρωτοσέλιδο της Washington Post με τον τίτλο «Ο Τραμπ Αθωώθηκ» στο πρωτοσέλιδο, λέγοντας πως «είναι το μόνο καλό πρωτοσέλιδο που είχε στην Washington Post.

Ο ίδιος πάντως άφησε να εννοηθεί πως ίσως χρειαστεί να ξαναπεράσει μια παρόμοια διαδικασία. «Πιθανότατα θα χρειαστεί να το ξανακάνουμε» σημείωσε σύμφωνα με τη Guardian ο κ. Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι οι επικριτές του είναι αδίστακτοι. «Τους κερδίζω όλη μου τη ζωή, θα τους κερδίσω ξανά» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v