Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: H Fed παρακολουθεί τον κορωνοϊό

Ο νέος κορωνοϊός αποτελεί ρίσκο για την παγκόσμια ανάπτυξη, το οποίο παρακολουθεί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, υποστήριξε ο Τζερόμ Πάουελ.

Πάουελ: H Fed παρακολουθεί τον κορωνοϊό

H Fed παρακολουθεί προσεκτικά τον κορωνοϊό για τον αντίκτυπό του στην Κίνα και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, υποστήριξε την Τρίτη ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Στην εξαμηνιαία κατάθεσή του στο Κογκρέσο, ο κ. Πάουελ επισήμανε ότι η νέα απειλή εμφανίστηκε ακριβώς τη στιγμή που οι ανησυχίες για το εμπόριο έχουν υποχωρήσει.

Τόνισε πάντως ότι η αμερικανική οικονομία φαίνεται «ανθεκτική» στους αντίθετους ανέμους από το εξωτερικό.

Σημείωσε ακόμα πως παρά την απειλή από τον ιό, η πολιτική της Fed βρίσκεται σε καλό σημείο, μετά από μια σειρά μειώσεων επιτοκίων το 2019. «Για όσο καιρό οι εισερχόμενες πληροφορίες για την οικονομία ευθυγραμμίζονται με το outlook αυτό, η τρέχουσα κατάσταση της νομισματικής πολιτικής θα παραμείνει κατάλληλη» πρόσθεσε.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι τα πολύ χαμηλά επιτόκια περιορίζουν τη δυνατότητα της κεντρικής τράπεζας να απαντήσει σε περίπτωση κάμψης. «Αυτό το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων μπορεί να περιορίσει την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να μειώσουν τα επιτόκια για να στηρίξουν την οικονομία κατά τη διάρκεια μιας κάμψης» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v