Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για τη σχέση του με τον Epstein ερευνάται ο CEO της Barclays

Τι δηλώνει η βρετανική τράπεζα για τη σχέση του διευθύνοντος συμβούλου με τον Αμερικανό χρηματιστή που κατηγορείτο για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών.

Για τη σχέση του με τον Epstein ερευνάται ο CEO της Barclays

Για τη σχέση του με τον Jeffrey Epstein, τον Αμερικανικό χρηματιστή που κατηγορείτο ότι είχε εκμεταλλευτεί σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια και αυτοκτόνησε στη φυλακή το καλοκαίρι, διερευνάται ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays’, Jes Staley.

Οπως μεταδίδει το CNBC, δημοσιεύματα τους τελευταίους έξι μήνες άφηναν ενδείξεις για ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Staley και Epstein.

Σύμφωνα με τη Barclays’ και όσα δήλωσε την Πέμπτη, ο Staley ανέπτυξε «επαγγελματική σχέση» με τον Epstein νωρίτερα στην καριέρα του, αλλά δεν είχε επαφή μαζί του από τότε που εντάχθηκε στη βρετανική τράπεζα, το 2015.

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η Barclays αναφέρει ότι η σχέση μεταξύ Staley και Epstein αποτελεί αντικείμενο έρευνας που είναι σε εξέλιξη από τη ρυθμιστική Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, με την εταιρεία να έχει ανταποκριθεί σε αυτή.

Η Barclays διεξήγαγε επίσης τη δική της έρευνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Staley «ήταν αρκετά ξεκάθαρος, όσον αφορά τη φύση και την έκταση της σχέσης του με τον κ. Epstein».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v