Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφθονο χρήμα ρέει παγκοσμίως στα funds σταθερού εισοδήματος

Στα 23,6 δισ. δολάρια έφτασαν οι εισροές την τελευταία εβδομάδα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη κίνηση από το 2001. Προειδοποιήσεις από τη Goldman Sachs για την επίπτωση του κορωνοϊού στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Αφθονο χρήμα ρέει παγκοσμίως στα funds σταθερού εισοδήματος

Ποσό-ρεκόρ προσέλκυσαν τα funds σταθερού εισοδήματος την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη έριξαν οι επενδυτές παγκοσμίως, καθώς η έξαρση του κορωνοϊού εντείνει τους φόβους για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα αμοιβαία κεφάλαια σταθερού εισοδήματος και τα ETFs έλαβαν 23,6 δισ. δολάρια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εισροή από το 2001, σύμφωνα με το EPFR Global.

Οι εισροές σε αμερικανικά fund ομολόγων αντιπροσωπεύουν τα 15,4 δισ. από το παραπάνω σύνολο.

Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, η έξαρση του κορωνοϊού θα μπορούσε να αφαιρέσει ένα ετήσιο ποσοστό 2% από την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο, με οδηγό «την πιο αδύναμη ανάπτυξη στην Κίνα, τις πιο χαμηλές δαπάνες των Κινέζων τουριστών και τις πιο αδύναμες κινεζικές εισαγωγές προϊόντων».

Και ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αναφέρθηκε στην επίπτωση του κινεζικού ιού αυτή την εβδομάδα, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ «παρακολουθούν στενά το θέμα, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαταραχές στην Κίνα και διάχυση αυτών στην παγκόσμια οικονομία».

Σύμφωνα με το EPFR, τα funds μετοχών διεθνώς προσέλκυσαν 12,5 δισ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, καταγράφοντας ήπια συγκρατημένη κίνηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα funds αμερικανικών ομολόγων υψηλής απόδοσης είχαν την καλύτερη εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο, με 2,4 δισ. εισροές, ενώ τα funds ομολόγων αναδυόμενων αγορών προσέλκυσαν 2 δισ. δολάρια, που ήταν υψηλό τριών εβδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v