Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Ακόμη και στο 3,5% βλέπει την κινεζική ανάπτυξη το Q1

Αν και τα κινεζικά εργοστάσια ξεκίνησαν λειτουργία, η παραγωγή τους έφτασε στο 30% με 50% των φυσιολογικών επιπέδων μέχρι την περασμένη εβδομάδα. Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη, ανάλογα με το πόσο γρήγορα μπορεί να αποκατασταθεί η λειτουργία τους.

Morgan Stanley: Ακόμη και στο 3,5% βλέπει την κινεζική ανάπτυξη το Q1

Στο 3,5% θα μπορούσε να υποχωρήσει η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, εάν η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού δεν περιοριστεί αρκετά σύντομα, έτσι ώστε η μεταποιητική παραγωγή να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, σημειώνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Σύμφωνα με το CNBC, οι έλεγχοι της Morgan Stanley έδειξαν ότι αν και τα κινεζικά εργοστάσια ξεκίνησαν λειτουργία, η παραγωγή τους έφτασε στο 30% με 50% των φυσιολογικών επιπέδων μέχρι την περασμένη εβδομάδα.

Οι αναλυτές της αναμένουν ότι η μεταποιητική παραγωγή στην Κίνα θα φτάσει στο 60% με 80% της συνήθους δραστηριότητας μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα, ενώ θα επιστρέψει στα νορμάλ επίπεδα στα τέλη Μαρτίου.

Στο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο κορωνοϊός κορυφώνεται τον Απρίλιο, η κινεζική ανάπτυξη θα «τρέξει» με 3,5% το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Περίληψη των προβλέψεων της Morgan Stanley για την ανάπτυξη της Κίνας, ανάλογα με το πόσο γρήγορα μπορεί να αποκατασταθεί η παραγωγή στα εργοστάσια της χώρας: 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v