Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εννέα νεκροί από το σεισμό 5,7 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν

Ο σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί την περιοχή των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράν. Υπάρχουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια εκατοντάδων κτιρίων που έχουν καταρρεύσει. Στους 75 οι τραυματίες στο Ιράν.

Εννέα νεκροί από το σεισμό 5,7 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν

Εννέα νεκροί, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, 37 τραυματίες, εκ των οποίων οι 9 σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του σεισμού των 5,7 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή στα σύνορα Τουρκίας- Ιράν.

Σύμφωνα με το Reuters, περισσότερα από 1.000 κτίρια κατέρρευσαν, καθώς ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος.

Ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε κτίρια περίπου 90 χλμ δυτικά της τουρκικής πόλης Βαν και ανατολικά, σε δεκάδες χωριά στο Ιράν, όπου η κρατική τηλεόραση κάνει λόγο για 75 τραυματίες από τους οι έξι στο νοσοκομείο. Δεν γίνεται αναφορά για νεκρούς.

Ο σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί την περιοχή των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράν, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ο σεισμός είχε βάθος 5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το EMSC. Το δημόσιο τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT World μετέδωσε πως έγινε αισθητός σε 43 χωριά στην Τουρκία. Ο σεισμός προκάλεσε επίσης ζημιές σε ακόμη άγνωστο αριθμό κατοικιών σε τέσσερα χωριά κοντά στο επίκεντρο, πρόσθεσε ο Χαλεντί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v