Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: Δεν αποκρύψαμε πληροφορίες από την κυβέρνηση

"Καμία πληροφορία δεν αποκρύπτεται", είπε πηγή διατηρώντας την ανωνυμία της. "Όποιο δημοσίευμα υπαινίσσεται το αντίθετο είναι απλά λανθασμένο και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: Δεν αποκρύψαμε πληροφορίες από την κυβέρνηση

H βρετανική υπηρεσία πληροφοριών προχώρησε σήμερα σε μια ασυνήθιστη κίνηση διαψεύδοντας δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο υποστήριζε ότι η MI5 -- η εγχώρια υπηρεσία αντικατασκοπείας και ασφάλειας-- είχε αποκρύψει πληροφορίες από την υπουργό Εσωτερικών επειδή ορισμένοι κατάσκοποι δεν την εμπιστεύονταν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sunday Times , η MI5 δεν εμπιστεύεται την υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ και γι' αυτό της δείχνει μικρότερο όγκο από τις πληροφορίες. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι κατάσκοποι τακτικά "στραβοκοιτάζουν" την υπουργό όταν παρεμβαίνει στην διάρκεια συναντήσεών τους.

Πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι το δημοσίευμα είναι αναληθές.

"Καμία πληροφορία δεν αποκρύπτεται", είπε η πηγή διατηρώντας την ανωνυμία της. "Όποιο δημοσίευμα υπαινίσσεται το αντίθετο είναι απλά λανθασμένο και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Δημοσιεύματα που υπαινίσσονται ότι το υπουργείο Εσωτερικών και η MI5 δεν έχουν μια στενή σχέση είναι απλώς αναληθή. Η υπουργός Εσωτερικών ενημερώνεται καθημερινά για θέματα μυστικών πληροφοριών με ακριβώς τον ίδιο τρόπο όπως και όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί Εσωτερικών", τόνισε η πηγή.

Η MI5, η οποία ιδρύθηκε το 1909 για να αντιμετωπίσει την γερμανική κατασκοπεία πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι επιφορτισμένη με την προστασία της βρετανικής εθνικής ασφαλείας. Το βασικό της έργο είναι να αντιμετωπίζει την διεθνή τρομοκρατία παρότι λειτουργεί και ως υπηρεσία αντικατασκοπείας. Απασχολεί περίπου 4.000 υπαλλήλους και λογοδοτεί στην υπουργό Εσωτερικών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει, μεταδίδει το ΑΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v