Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντονισμένη δράση των G7 κατά των επιπτώσεων του κορωνοϊού

«Πρέπει να ενεργήσουμε ώστε αυτή η επίπτωση που γνωρίζουμε ότι θα είναι σημαντική στην ανάπτυξη, να είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένη», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Συντονισμένη δράση των G7 κατά των επιπτώσεων του κορωνοϊού

Οι επτά ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου θα προβούν σε «συντονισμένες ενέργειες» προκειμένου να περιορίσουν την επίπτωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών των G7 θα συζητήσουν τηλεφωνικά το ζήτημα αυτήν την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire.

«Θα υπάρξει συντονισμένη δράση. Χθες μίλησα με τον πρόεδρο των G7, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin, και αυτήν την εβδομάδα θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση τηλεφωνικά των υπουργών οικονομικών των G7 για να συντονίσουμε τις αντιδράσεις μας», δήλωσε ο κ. Le Maire στον τηλεοπτικό σταθμό France 2, όπως μεταδίδει το Reuters.

Είπε επίσης πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα βρίσκονται σε επαφή μεταξύ τους και πως ο ίδιος θα μιλήσει και με την επικεφαλής της ΕΚΤ Christine Lagarde.

«Πρέπει να ενεργήσουμε ώστε αυτή η επίπτωση που γνωρίζουμε ότι θα είναι σημαντική στην ανάπτυξη, να είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένη», πρόσθεσε.

Ο κ. Le Maire σημείωσε πως όταν ο κορωνοϊός ήταν περιορισμένος στην Κίνα, ανέμενε πως η κρίση θα αφαιρούσε 0,1 ποσοστιαίες μονάδες από τη γαλλική οικονομική ανάπτυξη φέτος. «Τώρα που η επιδημία φτάνει σε άλλες χώρες, η επίπτωση στη γαλλική οικονομία θα είναι πολύ πιο σημαντική», δήλωσε, προσθέτοντας πως είναι πολύ νωρίς ακόμα να δοθούν συγκεκριμένα νέα στοιχεία.

Επανέλαβε πως το μεγαλύτερο πλήγμα στη Γαλλία δέχονται τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι αερομεταφορές και οι επιχειρήσεις οργάνωσης εκδηλώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v