Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπρουνό Λεμέρ: Ελπίζω το Eurogroup να βάλει στο τραπέζι τη δημοσιονομική τόνωση

«Το καλύτερο όπλο σήμερα δεν είναι η νομισματική πολιτική», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Μπρουνό Λεμέρ: Ελπίζω το Eurogroup να βάλει στο τραπέζι τη δημοσιονομική τόνωση

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι το Eurogroup, το οποίο θα έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη για τον αντίκτυπο του κορωνοϊού, θα θέσει «στο τραπέζι» την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί η δημοσιονομική στήριξη.

«Εύχομαι να θέσουμε στο τραπέζι την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουμε το δημοσιονομικό εργαλείο, εάν αντιληφθούμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες ότι η ανάπτυξη της ευρωζώνης πλήττεται πραγματικά σοβαρά», δήλωσε ο υπουργός στο BFM Business, μερικές ώρες πριν τη σύγκληση του Eurogroup. «Το καλύτερο όπλο σήμερα δεν είναι η νομισματική πολιτική», δήλωσε.

Ο Λεμέρ δήλωσε ότι η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί η δημοσιονομική τόνωση αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η G7, η Ομάδα των 7 πλουσιότερων οικονομιών (Γερμανία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Ιαπωνία).

«Ελπίζω ότι αυτό το εργαλείο θα υπάρχει στη σημερινή ανακοίνωση του Eurogroup», πρόσθεσε ο Λεμέρ. «Είναι αλήθεια ότι η συζήτηση αφορά αυτό», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι 19 χώρες της ευρωζώνης δεν συμφωνούν απαραίτητα να συμπεριλάβουν αυτή την αναφορά στο κείμενο που θα δημοσιοποιηθεί μετά τη συνεδρίασή τους.

Οπως θυμίζει το ΑΠΕ, εδώ και πολλά χρόνια, οι διεθνείς θεσμοί, όπως το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ, καθώς και χώρες όπως η Γαλλία καλούν επανειλημμένα τη Γερμανία να προχωρήσει σε δημοσιονομική τόνωση, προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο