Fitch: Αρνητικές προβλέψεις για την ευρωζώνη

Διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, από την Κίνα, δημιουργούν προβλήματα στις ευρωπαϊκές βιομηχανίες. Άμεσες παρεμβάσεις των κεντρικών αρχών θα καθορίσουν την αναχαίτιση του αρνητικού αντίκτυπου στην ανάπτυξη, λέει η Fitch.

Fitch: Αρνητικές προβλέψεις για την ευρωζώνη

Δυσμενείς επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία από την εξάπλωση του κορωνοϊού βλέπει η Fitch, καθώς αυξάνονται τις αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία του ΑΕΠ.

Άμεσες κεντρικές παρεμβάσεις προβλέπονται καθοριστικές για την αναχαίτιση του αρνητικού αντίκτυπου στην ανάπτυξη.

Τα μεγάλα προβλήματα βρίσκονται στη διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας από την Κίνα, δημιουργεί προβλήματα στις ευρωπαϊκές βιομηχανίες. Πιο ευάλωτοι στις διακοπές που εμφανίζει η αλυσίδα εφοδιασμού είναι ο τομέας των ηλεκτρονικών ειδών και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η έντονη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας αναμένεται να περιορίσει τις εξαγωγές της ΕΕ προς την Κίνα (το 10,8% του συνόλου των εξαγωγών της ΕΕ το 2018).

Η επιβράδυνση της ευρωζώνης από τα μέσα του 2018, κυρίως λόγω της εξασθένησης των εξαγωγών, δείχνουν πόσο ευάλωτη είναι η περιοχή σε σοκ εξωτερικής ζήτησης, σημειώνει η Fitch.

Οι αλλαγές στο μέτωπο της δημοσιονομικής πολιτικής ενδέχεται να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στο πώς θα ανταποκριθούν οι κεντρικές αρχές, καταλήγει ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v