Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπερνούν τις 3.280 οι νεκροί από τον κορωνοϊό διεθνώς

Στην Κίνα καταγράφηκαν 30 νέοι θάνατοι και 143 νέα κρούσματα. Οι νεκροί ανέρχονται σε 3.042 και έχουν μολυνθεί 80.552. Οι αρχές της Αυστραλίας έδωσαν εντολή για πρώτη φορά να κλείσει σχολείο. Στην εντατική μέλος της Βουλής στη Γαλλία.

Ξεπερνούν τις 3.280 οι νεκροί από τον κορωνοϊό διεθνώς

Πάνω από 95.000 είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού διεθνώς, ενώ οι θάνατοι φτάνουν τουλάχιστον σε 3.280, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

 Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας κατέγραψαν 30 νέους θανάτους εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός και 143 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 ανήλθε ως χθες σε 3.042, ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 έφθασε τους 80.552 από τα τέλη του 2019.

Οι 29 από τους νέους θανάτους ασθενών καταγράφηκαν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης. Στην πρωτεύουσά της, την πόλη Ουχάν, καταμετρήθηκαν 23 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας. Οι αρχές κατέγραψαν επίσης 16 νέα κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που μόλις μπήκαν στη χώρα.

Ο δήμος του Πεκίνου έκανε χθες λόγο για 4 νέα κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που αφίχθησαν στην Κίνα από την Ιταλία. Η κινεζική πρωτεύουσα καταμετρά πλέον 422 κρούσματα, την ώρα που ιός εξαπλώνεται πλέον με μεγαλύτερη ταχύτητα εκτός της Κίνας.

Εξάλλου, οι υγειονομικές αρχές της βορειοδυτικής επαρχίας Γκανσού έκαναν λόγο για 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σημειώνοντας πως πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν στην Κίνα με εμπορικές πτήσεις από το Ιράν. Στην πόλη Λαντζού, πρωτεύουσα της Γκανσού, συνολικά 311 επιβάτες πτήσεων στις οποίες επέβαιναν οι φορείς του SARS-CoV-2 τέθηκαν σε απομόνωση, μετέδωσε το κινεζικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Στο Ιράν καταγράφονταν 3.513 κρούσματα και 107 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας ως χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε η κάτω Βουλή χθες Πέμπτη.

Ένας εργαζόμενος σε σνακ μπαρ της Εθνοσυνέλευσης επίσης μολύνθηκε και έχει τεθεί σε περιορισμό στο σπίτι του, ενώ εργαζόμενος σε εστιατόριο της γαλλικής Βουλής που υπάρχουν φόβοι πως έχει προσβληθεί επίσης εισήχθη σε νοσοκομείο.

Δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του κοινοβουλευτικού, πάντως διευκρινίστηκε ότι ανήκει στους Ρεπουμπλικάνους (LR, δεξιά αντιπολίτευση) και ότι εκλέγεται στον νομό Άνω Ρήνου (σ.σ. στη γαλλική Εθνοσυνέλευση εκπροσωπούν τον νομό αυτό τέσσερις πολιτικοί των Ρεπουμπλικάνων, όλοι άνδρες). Η κατάστασή του ασθενούς χαρακτηρίζεται σοβαρή και η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά.

Όλα τα μέλη του κοινοβουλίου και το προσωπικό έχουν ενημερωθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνοσυνέλευσης.

Ως το βράδυ της Πέμπτης οι γαλλικές υγειονομικές αρχές κατέγραφαν 423 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμό θεαματικά αυξημένο (+138) μέσα σε μία ημέρα. Έχουν καταγραφεί επτά θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 στη Γαλλία.

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν άλλους επτά θανάτους εξαιτίας της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, αυξάνοντας τον απολογισμό σε 42 νεκρούς.

Σε όλη τη χώρα — η οποία συγκαταλέγεται σε αυτές όπου καταμετρώνται οι περισσότεροι ασθενείς εκτός της επικράτειας της Κίνας — καταγράφηκαν εξάλλου 196 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας COVID-19, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 σε 6.284.

Οι αρχές της Αυστραλίας έδωσαν εντολή για πρώτη φορά να κλείσει σχολείο σήμερα, καθώς 16χρονος μαθητής που φοιτά σε αυτό έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον προειδοποίησε ότι το κόστος της περίθαλψης των ασθενών ενδέχεται να υπερβεί το 1 δισεκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (589 εκατ. ευρώ).

Ο Μόρισον είπε πως προέτρεψε με επιστολή του τις πολιτειακές κυβερνήσεις να δημιουργήσουν ένα ταμείο ειδικού σκοπού με διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 1 δισ. δολαρίων Αυστραλίας για να χρηματοδοτηθεί η περίθαλψη των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, προειδοποιώντας πως το ποσό αυτό ενδέχεται να αποδειχθεί ότι δεν επαρκεί.

Οι αυστραλιανές υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει 60 κρούσματα του κοροναϊού και δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19, καθώς η κυβέρνηση του Μόρισον δυσκολεύεται ολοένα περισσότερο να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας εκτιμούσε στα τέλη του Φεβρουαρίου πως είναι πιθανή παγκόσμια πανδημία. Σήμερα, αναφέρθηκε στα πιθανά κόστη της περίθαλψης των ασθενών για πρώτη φορά.

«Η εκτίμησή μας (...) αυτή τη στιγμή είναι πως [το κόστος] θα μπορούσε να φθάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας. Ελπίζω ότι δεν είναι τόσο μεγάλο το ποσό. Αλλά ενδέχεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο», είπε ο Μόρισον.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι φορείς του κοροναϊού μολύνθηκαν στο εξωτερικό, η ασθένεια πλέον εξαπλώνεται μέσα στη χώρα.

Ένας 16χρονος μαθητής στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, προστέθηκε στον κατάλογο των κρουσμάτων. Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας έδωσε εντολή να κλείσει το γυμνάσιο αρρένων όπου φοιτά, το Epping Boys High School, στο βόρειο τμήμα της πόλης, για τουλάχιστον μία ημέρα. Υγειονομικοί αξιωματούχοι προέτρεψαν τους σχεδόν 1.200 μαθητές και εκπαιδευτικούς του να τεθούν σε απομόνωση τουλάχιστον ως το Σαββατοκύριακο.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αναμένεται εξάλλου να δώσει στη δημοσιότητα σύντομα στοιχεία για το πακέτο τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας που ετοιμάζει για να αμβλυνθεί το πλήγμα της επιδημίας στην οικονομία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v