Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση Ερντογάν σε Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα

Να ανοίξει τα σύνορα και να αφήσει τους μετανάστες να κατευθυνθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κάλεσε την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Τι είπε για την αυριανή του επίσκεψη στις Βρυξέλλες.

Εκκληση Ερντογάν σε Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την Κυριακή την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της και να επιτρέψει στους μετανάστες να κατευθυνθούν προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

«Ελλάδα! Απευθύνω έκκληση να ανοίξεις τα σύνορα και να απελευθερωθείς από το βάρος αυτό. Άφησέ τους να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» τόνισε σύμφωνα με το Sputnik ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος στην Κωνσταντινούπολη. 

«Ελπίζω να επιστρέψω από το Βέλγιο με διαφορετικά αποτελέσματα» πρόσθεσε. 

Ο Τούρκος πρόεδρος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Την Παρασκευή ο κ. Ερντογάν είχε δώσει εντολή στην τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η ακτοφυλακή, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Οι διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο δεν επιτρέπονται επειδή αυτό είναι επικίνδυνο», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής, που επικαλείται προεδρικό διάταγμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v