Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bloomberg: Ο Τραμπ θα κηρύξει τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του κατά τη διάρκεια διαγγέλματος που θα πραγματοποιήσει το βράδυ της Παρασκευής. Περιόρισαν τα κέρδη οι μετοχές μετά την είδηση του Bloomberg.

Bloomberg: Ο Τραμπ θα κηρύξει τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα κηρύξει τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Παρασκευή για την καταπολέμηση του κορωνοϊόυ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αμέσως μετά την είδηση οι αμερικανικές μετοχές περιόρισαν τα κέρδη στο 1% από 2% προηγουμένως. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Αμερικανός πρόεδρος θα επικαλεστεί τον νόμο Στάφορντ για να επιτρέψει την παροχή περισσότερης στήριξης από το ομοσπονδιακό κράτος στις πολιτείες.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Τραμπ είχε προαναγγείλει μέσω του Twitter ότι θα πραγματοποιήσει διάγγελμα την Παρασκευή με θέμα τον κορωνοϊό. 

«Είμαι πλήρως προετοιμασμένος να χρησιμοποιήσω όλες τις δυνάμεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να διαχειριστούμε την υφιστάμενη πρόκληση του κορωνοϊού», είχε γράψει την Τετάρτη ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στο Twitter.

Την Τετάρτη ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα αναστείλουν όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς την αμερικανική επικράτεια για τριάντα ημέρες, αρχής γενομένης αύριο Παρασκευή, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v