Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεθνές «λουκέτο» στις αυτοκινητοβιομηχανίες βάζει η πανδημία

Αναστέλλουν την παραγωγή οχημάτων στις ΗΠΑ οι Ford, General Motors και Fiat Chrysler. Μαζικό κλείσιμο εργοστασίων στην Ευρώπη. Τι ζητούν τα συνδικάτα.

Διεθνές «λουκέτο» στις αυτοκινητοβιομηχανίες βάζει η πανδημία

Η Ford και η General Motors ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα κλείσουν τα εργοστάσια τους στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό τουλάχιστον ως τις 30 Μαρτίου.

Η Fiat Chrysler σχεδιάζει να πράξει το ίδιο, σύμφωνα με πηγές της New York Times.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ford ανέφερε ότι θα κλείσει εργοστάσια μετά την ολοκλήρωση της βραδινής βάρδιας την Πέμπτη. Αμέσως μετά η General Motors τόνισε ότι θα φροντίσει να σταματήσει η παραγωγή στα εργοστάσια με ασφαλή και ομαλό τρόπο.

«Λαμβάνουμε έκτακτες προφυλάξεις σε όλο τον κόσμο για να διατηρήσουμε ασφαλές το περιβάλλον στα εργοστάσια μας και οι πρόσφατες εξελίξεις στη Βόρεια Αμερική καθιστούν ξεκάθαρο ότι αυτό είναι το σωστό να κάνουμε αυτή τη στιγμή» υπογράμμισε η CEO της General Motors, Μary Barra.

H αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ακόμα ότι οι πωλήσεις επιβραδύνονται, μια τάση που αναμένει να συνεχιστεί καθώς περισσότεροι άνθρωποι απομονώνονται στο σπίτι τους.

Το συνδικάτο των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία έχουν καλέσει τη Ford, τη General Motors και τη Fiat Chrysler να κλείσουν τα εργοστάσια τους στις ΗΠΑ για δύο εβδομάδες για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Στις τρεις εταιρείες εργάζονται 151.000 μέλη του συνδικάτου.

Εν τω μεταξύ, η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία έχει ουσιαστική παγώσει τις παραγωγικές της δραστηριότητες, μετά τα «λουκέτα» που έβαλαν σε εργοστασιακές μονάδες στη Γηραιά Ήπειρο η Daimler, η Ford, η Nissan και η Volkswagen

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v