Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Ο ESM να στηρίξει χωρίς μακροοικονομικά προαπαιτούμενα

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται εξετάσουν σήμερα, κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης, την πρόταση της Κομισιόν να αξιοποιηθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της πανδημίας στην οικονομία.

Ιταλία: Ο ESM να στηρίξει χωρίς μακροοικονομικά προαπαιτούμενα

Η κυβέρνηση της Ιταλίας τάσσεται υπέρ της πρότασης να επιτραπεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) να χορηγήσει οικονομική υποστήριξη, χωρίς μακροοικονομικά προαπαιτούμενα, στις οικονομίες της ευρωζώνης οι οποίες δέχονται βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται εξετάσουν αργότερα, κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης που θα έχουν εντός της ημέρας, την πρόταση που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αξιοποιηθεί ο ΕΜΣ για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της πανδημίας στην οικονομία.

«Χρειαζόμαστε όλους τους διαθέσιμους πόρους, συμπεριλαμβανομένων αυτών του ΕΜΣ, αλλά χωρίς προϋποθέσεις» σε μακροοικονομικό επίπεδο, είπε η πηγή του Ρόιτερς, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω της λεπτής φύσης του θέματος.

Η Ρώμη τάσσεται επίσης υπέρ της πρότασης να εκδοθεί κοινό ευρωπαϊκό ομόλογο για να ξεπεραστεί το πλήγμα της πανδημίας στις οικονομίας της ευρωζώνης, πρόσθεσε η πηγή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο