Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Διαγνωστικά τεστ κατ' οικόν εντός ημερών

Τα τεστ θα διανέμονται από την Amazon στο σπίτι όσων εμφανίζουν συμπτώματα και θα είναι διαθέσιμα και στα φαρμακεία.

Βρετανία: Διαγνωστικά τεστ κατ οικόν εντός ημερών

Χιλιάδες τεστ τα οποία θα διενεργούνται σε 15λεπτά στο σπίτι θα διανείμει η Amazon στη Βρετανία σε ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα με συμπτώματα κορωνοϊού μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Η Σάρον Πίκοκ, διευθύντρια της εθνικής υπηρεσίας λοιμώξεων του βρετανικού οργανισμού, δήλωσε σε βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας ότι η μαζική διενέργεια τεστ μπορεί να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, είχε δηλώσει ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει αγοράσει 3,5 εκατομμύρια τεστ χωρίς να αναφέρει ότι θα είναι διαθέσιμα στο κοινό τόσο γρήγορα.

Όπως μεταδίδει η Guardian, το τεστ, το οποίο θυμίζει το τεστ εγκυμοσύνης, θα πρέπει να εγκριθεί πρώτα από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Αυτό θα συμβεί αυτή την εβδομάδα, σημείωσε η κα. Πίκοκ. Στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο στους εργαζομένους στην υγεία και στους πολίτες.

«Έχουν γίνει αγορές εκατομμυρίων τεστ. Πρόκειται για νέα προϊόντα. Πρέπει να βεβαιώσουμε ότι λειτουργούν όντως όπως πρέπει. Μόλις δοκιμαστούν αυτή την εβδομάδα και λάβουμε το μεγαλύτερο μέρος των τεστ, θα δοθούν στην κοινότητα» πρόσθεσε.

Η Amazon έχει συμφωνήσει να κάνει τη διανομή και τα τεστ θα πωλούνται επίσης σε φαρμακεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v