Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλματώδης αύξηση κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί, με πάνω από 200 θύματα σε λίγες ώρες. Τρίτη χώρα σε επιβεβαιωμένα κρούσματα, πίσω από Κίνα και Ιταλία. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, με 280 να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Αλματώδης αύξηση κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην πανδημία του κορωνοϊού αυξήθηκε αλματωδώς, για να φθάσει τους 1.031 χθες Τετάρτη, ενώ στη χώρα καταγράφονται πλέον 68.572 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Μόλις μερικές ώρες νωρίτερα, ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι έχουν υποκύψει ήταν 827.

Πλέον οι ΗΠΑ περνούν στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, πίσω από την Κίνα και την Ιταλία. Ωστόσο ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί και έχουν υποκύψει είναι στην πραγματικότητα αναμφίβολα υψηλότερος.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η Νέα Υόρκη συγκαταλέγεται στις αμερικανικές πολιτείες που δέχονται το πιο βαρύ πλήγμα, με 280 νεκρούς στη μητρόπολη της Νέας Υόρκης, αφότου εμφανίστηκε ο ιός SARS-CoV-2 στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 και άρχισε να εξαπλώνεται η ασθένεια COVID-19.

Με βάση μια στατιστική προβολή για την οποία ενημερώθηκε το αμερικανικό Κογκρέσο νωρίτερα αυτό τον μήνα, 70 ως 150 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να μολυνθούν στις ΗΠΑ, χώρα που μετρά 327 εκατομμύρια πολίτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v