Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Η Κίνα απέκρυψε τα πραγματικά νούμερα για τον κορωνοϊό

Ψευδή είναι τα νούμερα που έχει δημοσιεύσει η Κίνα για τον αριθμό των νεκρών και των κρουσμάτων κορωνοϊού σύμφωνα με έρευνα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ που επικαλείται το Bloomberg.

ΗΠΑ: Η Κίνα απέκρυψε τα πραγματικά νούμερα για τον κορωνοϊό

Η Κίνα συγκάλυψε το μέγεθος της επιδημίας στη χώρα, αναφέροντας μικρότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων, σύμφωνα με έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Όπως ανέφεραν τρεις αξιωματούχοι στο Bloomberg, η έκθεση που βρίσκεται στα χέρια του Λευκού Οίκου συμπεραίνει ότι η Κίνα απέκρυψε σκόπιμα το μέγεθος της κρίσης και ότι τα νούμερα που έχει ανακοινώσει είναι ψευδή.

Η πανδημία ξεκίνησε από την επαρχία Χουμπέι στην Κίνα στο τέλος του 2019, αλλά η χώρα έχει επισήμως καταγράψει ως τώρα μόλις 82.000 υποθέσεις και 3.300 θανάτους. Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ τα κρούσματα ανέρχονται σε 189.000 και οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 4.000.

Ο Λευκός Οίκος και η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δεν έκαναν κάποιο σχόλιο στο Bloomberg.

H κινεζική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα αναθεωρήσει τη μεθοδολογία της για τον υπολογισμό των κρουσμάτων. Μόλις την Τρίτη πρόσθεσε 1.500 ασυμπτωματικούς ασθενείς στη λίστα με τα συνολικά κρούσματα.

Η Ντέμπορα Μπιρξ, η οποία είναι η υπεύθυνη της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του νέου ιού, δήλωσε την Τρίτη ότι τα νούμερα που ανακοίνωσε η Κίνα διαμόρφωσαν τις αντιλήψεις και σε άλλες χώρες σχετικά με τη φύση του ιού. «Η ιατρική κοινότητα ερμήνευσε τα κινεζικά στοιχεία ως εξής: αυτό ήταν σοβαρό αλλά μικρότερης έκτασης από ότι περίμενε κανείς» σημείωσε. «Γιατί πιστεύω ότι δεν είχαμε ένα σημαντικό όγκο δεδομένων, τώρα που έχουμε δει τι συνέβη στην Ιταλία και τι συνέβη στην Ισπανία» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v