Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Le Maire: Ο ESM πρέπει να χρησιμοποιηθεί με περιορισμένους όρους

Ο ΥΠΟΚ της Γαλλίας τάχθηκε υπέρ της ενεργοποίησης νέας χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα για 200 δισ. ευρώ καθώς και υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για την αντασφάλιση της ανεργίας.

Le Maire: Ο ESM πρέπει να χρησιμοποιηθεί με περιορισμένους όρους

Η Ευρώπη πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα στην αντίδρασή της για την κρίση του κορωνοϊού, που έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή και έχει ουσιαστικά «παγώσει» την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire, όπως μεταδίδει το Reuters

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με βίντεο εν όψει της επόμενης συνεδρίασης του Eurogroup, εν μέσω εντάσεων μεταξύ των χωρών του Βορρά και το Νότου ως προς το εύρος του πακέτου στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, ο κ. Le Maire υποστήριξε πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με περιορισμένους όρους και χωρίς «στιγματισμούς».

Τάχθηκε επίσης υπέρ της ενεργοποίησης νέας χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα για 200 δισ. ευρώ καθώς και υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για την αντασφάλιση της ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v