Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το SPD Βερολίνου εισηγείται υπέρ των ευρωομολόγων

Το SPD Βερολίνου εισηγείται υπέρ των ευρωομολόγων

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) του κρατιδίου του Βερολίνου, υποστηρίζει την ιδέα «να χρησιμοποιηθούν όλα τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία για τη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, ώστε να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων και των κοινών ομολόγων των χωρών της ευρωζώνης ή της Ε.Ε.

Σε αυτήν την κατάσταση, η Ευρώπη χρειάζεται ένα μήνυμα αλληλεγγύης στην πράξη. Πρέπει να διασφαλίσουμε μαζί ότι θα δημιουργηθούν νέα οικονομικά περιθώρια  για τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση του κορωνοϊού», δήλωσε ο Μίχαελ Μιούλερ δήμαρχος του Βερολίνου και πρόεδρος του τοπικού SPD.

Τα λεγόμενα ομόλογα κορωνοϊού, δηλαδή τα κοινά ευρωπαϊκά ομόλογα για τη χρηματοδότηση των κρατικών προϋπολογισμών, -περιοριζόμενα σε αυτήν την κρίση- μπορούν να βοηθήσουν στην άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Γι΄αυτό η ηγεσία του SPD Βερολίνου αποφάσισε  να υποστηρίξει έκκληση προς όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος να ταχθούν υπέρ τέτοιων ομολόγων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v