Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Να αναστείλουν μερίσματα και να αποφύγουν μπόνους οι ασφαλιστικές

Είναι σημαντικό οι ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες να έχουν ένα «ισχυρό επίπεδο» αποθεματικών για την προστασία των αντισυμβαλλόμενων και την απορρόφηση των δυνητικών ζημιών, τονίζει η αρμόδια αρχή.

ΕΕ: Να αναστείλουν μερίσματα και να αποφύγουν μπόνους οι ασφαλιστικές

Οι ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να αναστείλουν προσωρινά τα μερίσματα και τις επαναγορές μετοχών, να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβολής των μπόνους, καθώς και να διασφαλίσουν τη συνέχεια των υπηρεσιών τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε την Πέμπτη η αρμόδια ρυθμιστική αρχή.

Ο ιός έχει οδηγήσει σε κλείδωμα των οικονομιών και σε αυξανόμενο αριθμό ασφαλιστικών απαιτήσεων, καθώς ταξίδια και εκδηλώσεις ακυρώνονται ενώ επιχειρήσεις διαταράσσονται.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Αρχή Συντάξεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (ΕΙΟΡΑ) δήλωσε ότι είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες θα έχουν ένα «ισχυρό επίπεδο» αποθεματικών για την προστασία των αντισυμβαλλόμενων και την απορρόφηση των δυνητικών ζημιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v