Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Google: Πόσο μειώθηκαν οι μετακινήσεις στην Ελλάδα

Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Google για τη μείωση των μετακινήσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη λειτουργία «Υπηρεσίες τοποθεσίας» της Goolge. Συγκρίσεις σε 131 χώρες.

Google: Πόσο μειώθηκαν οι μετακινήσεις στην Ελλάδα

H Google δημοσίευσε δεδομένα από 131 χώρες, που συγκρίνουν την κίνηση που υπήρχε σε μετρό, τρένα, σταθμούς λεωφορείων, παντοπωλεία, καταστήματα, πάρκα και χώρους εργασίας, πριν και μετά το ντόμινο των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας.

Η σύγκριση των στοιχείων από τις 16 έως τις 29 Μαρτίου, όταν πολλές κυβερνήσεις έδωσαν εντολή για περιοριστικά μέτρα και από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου, όταν όλα ακόμα κινούνταν κανονικά, είναι ενδεικτική.

Μπορείτε να δείτε εδώ ότι στην Ελλάδα, οι επισκέψεις στα μαγαζιά και στους χώρους αναψυχής μειώθηκε κατά 80%, στα παντοπωλεία και φαρμακεία κατά 41% και στους υπαίθριους χώρους κατά 55%.

Στην Ιταλία, οι επισκέψεις σε καταστήματα και χώρους αναψυχής όπως εστιατόρια και θέατρα έκαναν βουτιά κατά 94% ενώ η προσέλευση στους χώρους εργασίας μειώθηκε κατά 63%.

H Google συγκέντρωσε τα δεδομένα από δισεκατομμύρια χρήστες που ενεργοποίησαν τη λειτουργία «Υπηρεσίες τοποθεσίας» στις συσκευές τους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαθέσιμη δημόσια βάση δεδομένων, ένας «Μεγάλος Αδελφός» για τις αρχές, που μπορούν να να δουν κατά πόσο οι πολίτες συμμορφώνονται με τις οδηγίες για παραμονή στο σπίτι.

Η εταιρεία δήλωσε ότι υιοθέτησε τεχνικά μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα μπορούσε να αναγνωριστεί κανένας από τους χρήστες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v