Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Άμπε θα κηρύξει την Ιαπωνία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ραγδαία αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιαπωνία, αναγκάζοντας τον Σίνζο Άμπε να επιβάλλει έκτακτα μέτρα. Ρεκόρ νέων μολύνσεων στο Τόκιο την Κυριακή.

Ο Άμπε θα κηρύξει την Ιαπωνία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίζνο Άμπε ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επτά νομούς της χώρας, καθώς τα νέα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται ραγδαία στο Τόκιο και άλλες ιαπωνικές πόλεις.

Έκτακτος νόμος ο οποίος εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα δίνει στον κ. Άμπε το δικαίωμα να ζητήσει από τους κυβερνήτες των νομών να κλείσουν σχολεία, να συστήσουν στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να επιτάξουν κτίρια για τη μετατροπή τους σε νοσοκομεία.

Όπως μεταδίδει το AFP, ο κ. Άμπε ανέφερε ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν και τα σουπερμάρκετ θα παραμείνουν ανοιχτά.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιοσιχίντε Σούγκα, τόνισε ότι «στις μητροπολιτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου και του Τόκιο, ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται ραγδαία και ο αριθμός των μολύνσεων που μπορούν να ιχνηλατηθούν αυξάνεται».

Την Κυριακή ο κυβερνήτης του Τόκυο ανακοίνωσε 143 νέα κρούσματα, επίπεδο που αποτελεί ρεκόρ από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Το πρωί της Δευτέρας η πόλη είχε ανακοίνωσε 83 επιπλέον περιπτώσεις. Συνολικά, το Τόκυο έχει ανακοινώσει πάνω από 1000 κρούσματα και 30 θανάτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v