Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Αποτυχία τα τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό

Τα τεστ αντισωμάτων που έχει παραγγείλει η βρετανική κυβέρνηση από την Κίνα δεν μπορούν να ανιχνεύσουν τους ασθενείς με ήπια συμπτώματα.

Βρετανία: Αποτυχία τα τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό

Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, αλλά δεν είναι αρκετά ακριβή για να χρησιμοποιηθούν κατά της πανδημίας.

Η βρετανική κυβέρνηση παρήγγειλε τα τεστ από την Κίνα. Τα τεστ έχουν σχεδιαστεί για να ανιχνεύουν ανθρώπους που έχουν μολυνθεί ήδη με τον ιό.

Ωστόσο, επιστήμονες αποκάλυψαν ότι τα τεστ μπορούν να ανιχνεύσουν μόνο ανθρώπους που έχουν νοσήσει σοβαρά και όχι αυτούς που είχαν ήπια συμπτώματα.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Τζον Μπελ, δήλωσε ότι από τα διαγνωστικά τεστ που έχουν εξεταστεί ως τώρα «κανένα δεν πληροί τα κριτήρια ενός καλού τεστ».

Ο ίδιος ανέφερε πως θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας προτού τα τεστ γίνουν διαθέσιμα στο κοινό.

«Βλέπουμε πολλά λανθασμένα αρνητικά και βλέπουμε επίσης πολλά λανθασμένα θετικά. Αυτό δεν είναι ένα καλό αποτέλεσμα για τους προμηθευτές των τεστ ή για μας» σημείωσε.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, αξιωματούχος του βρετανικού υπουργείου Υγείας είχε παραδεχτεί ότι κανένα από τα τεστ που είχαν ελεγχθεί δεν ήταν αρκετά καλό για να χρησιμοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι τα τεστ δεν ήταν αρκετά ακριβή για όσους είχαν ήπια συμπτώματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v