ΗΠΑ: Σκέψεις για επιστροφή ασφαλίστρων αυτοκινήτου λόγω κορωνοϊού

Οι ασφαλιστικές στις ΗΠΑ σκέφτονται την επιστροφή ασφαλίστρων αυτοκινήτων στους πελάτες τους, επειδή μειώθηκε ο ασφαλιστικός κίνδυνος λόγω κορωνοϊού.

ΗΠΑ: Σκέψεις για επιστροφή ασφαλίστρων αυτοκινήτου λόγω κορωνοϊού

Η παραμονή στο σπίτι, η ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων με το αυτοκίνητο και οι μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού ανάγκασαν την ασφαλιστική Allstate Corp, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ, να επιστρέψει πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια σε ασφάλιστρα σε πελάτες της, καθώς πολλοί Αμερικανοί οδηγούν λιγότερο και διανύουν πολύ λιγότερα χιλιόμετρα. Οι περισσότεροι πελάτες της αναμένεται τις επόμενες ημέρες να λάβουν επιστροφή 15% του μηνιαίου ασφαλίστρου τους τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Από την άλλη, η κρατική Farm and Progressive Insurance Corp, μεταξύ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών αυτοκινήτων των ΗΠΑ, εξετάζει και αυτή ανάλογη απόφαση για πιθανή έκπτωση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων.

Η έκπτωση που θα υπάρξει από τις ασφαλιστικές ουσιαστικά είναι μια πράξη ανταπόδοσης, αφού λιγότερη κυκλοφορία αυτοκινήτων, σημαίνει λιγότερα ατυχήματα, άρα λιγότερα ποσά για αποζημιώσεις, καθώς έχει μειωθεί ο «ασφαλιστικός κίνδυνος» των ασφαλιστικών εταιρειών.

Αναλυτές αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ τα χιλιόμετρα που διανύει ένας μέσος Αμερικανός μειώθηκαν μεταξύ 35% και 50%. Ωστόσο, αναφέρουν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος θανατηφόρου ατυχήματος, αφού η μειωμένη κυκλοφορία αυξάνει την ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου εντός πόλεων, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρότερα και θανατηφόρα ατυχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v