Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιπλέον 757 νεκρούς μετρά η Ισπανία

Συνολικά 146.690 κρούσματα έχουν καταγραφεί έως σήμερα στη χώρα της Ιβηρικής. Οι απώλειες από την πανδημία φτάνουν τις 14.555. Κινήσεις για να βρεθούν εργατικά χέρια για τη γεωργία από την κυβέρνηση.

Επιπλέον 757 νεκρούς μετρά η Ισπανία

Η επιδημία του κορωνοϊού στην Ισπανία προκάλεσε 757 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 14.555.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τα νέα κρούσματα της επιδημίας που καταγράφηκαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες στην Ισπανία ανέρχονται σε 6.180, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα να διαμορφώνεται στα 146.690 κρούσματα.

Εν τω μεταξύ οι ισπανικές αρχές προσπαθούν να καλύψουν την έλλειψη εργατικών χεριών στα αγροκτήματα, λόγω της κρίσης του νέου κορωνοϊού, επιτρέποντας εκτάκτως να προσλαμβάνονται προσωρινά επιδοτούμενοι άνεργοι ή αλλοδαποί μετανάστες.

Ο υπουργός Γεωργίας Λουίς Πλάνας εκτίμησε ότι ο τομέας χρειάζεται «75.000-80.000 αγρεργάτες» αυτή την περίοδο. Η συγκομιδή των φρούτων, που εξαρτάται κάθε χρόνο από χιλιάδες εποχιακούς εργάτες, οι οποίοι έρχονται κατά κύριο λόγο από το εξωτερικό, πρόκειται να ξεκινήσει πολύ σύντομα. Η συγκομιδή φράουλας (η Ισπανία καλύπτει πάνω από το 90% της ευρωπαϊκής αγοράς αυτή την περίοδο του έτους) συνεχίζεται, ιδίως στην περιοχή της Ουέλβα, στα νότια.

Αν δεν γίνει άμεσα η συγκομιδή, ο ανεφοδιασμός της αγοράς θα περιοριστεί και κατά συνέπεια θα αυξηθούν οι τιμές, προειδοποίησε ο υπουργός. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v