Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο κορωνοϊός χτύπησε και το σούμο

Όπως ανακοινώθηκε από την ιαπωνική Ομοσπονδία, επιβεβαιώθηκε πως ένας αθλητής «χαμηλού επιπέδου» διεγνώσθη θετικός στον ιό. Ο ασθενής ήταν εμπύρετος την περασμένη εβδομάδα.

Ο κορωνοϊός χτύπησε και το σούμο

Όπως αποδεικνύεται καθημερινά, ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις. Ο κόσμος του αθλητισμού έχει πληγεί από την πανδημία, καθώς πολλές είναι οι περιπτώσεις που καταγράφονται ανά την υφήλιο, αλλά ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες, αφού όσοι νόσησαν, ξεπέρασαν την Covid-19.

Την Παρασκευή (10/4), ανακοινώθηκε ότι ο κορωνοϊός εμφανίσθηκε και στον «κλειστό κόσμο» του σούμο, καθώς επιβεβαιώθηκε πως ένας αθλητής «χαμηλού επιπέδου» διεγνώσθη θετικός στον ιό. Ο ασθενής ήταν εμπύρετος την περασμένη εβδομάδα και το τεστ στο οποίο υπεβλήθη, έδειξε ότι έχει προσβληθεί.

Όπως ανακοινώθηκε από την ιαπωνική Ομοσπονδία, κανένας άλλος παλαιστής ή υπάλληλος δεν έχει συμπτώματα, ενώ το περιβάλλον του ασθενούς, έχει τεθεί σε καραντίνα, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών.

Η πανδημία στην Ιαπωνία, έχει πολύ μικρότερες συνέπειες από ό, τι συμβαίνει σε πολλές χώρες, καθώς στην χώρα έχουν καταγραφεί 5.300 κρούσματα και 88 θάνατοι. Ωστόσο, παρά την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων, η Ομοσπονδία σούμο δεν έχει επιβάλει περιοριστικά μέτρα και οι προπονήσεις συνεχίζονται καθημερινά, με τους παλαιστές να θερμομετρούνται δύο φορές την ημέρα.

«Φοράμε μάσκες όταν είναι δυνατόν, πλένουμε τα χέρια μας και τα απολυμαίνουμε. Λαμβάνουμε κανονικά προληπτικά μέτρα. Δεν πηγαίνουμε σε άλλες κοινότητες για προπόνηση. Βγαίνουμε μόνο για ψώνια», δήλωσε ένας πρωταθλητής, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το πρώτο κρούσμα σε αθλητή σούμο στην Ιαπωνία, ήλθε μια εβδομάδα μετά την αναβολή δύο σημαντικών διοργανώσεων. Το επόμενο «basho», το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί στις 10 Μαΐου στο Τόκιο, αναβλήθηκε για δύο εβδομάδες, όπως και ο αγώνας που επρόκειτο να γίνει τον Ιούλιο στην Ναγκόγια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η διοργάνωση που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στην Οσάκα, διεξήχθη χωρίς θεατές και με την παρουσία ελάχιστων διαιτητών και μελών των τηλεοπτικών συνεργείων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v