Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eκτακτη Σύνοδος της Ε.Ε. στις 23 Απριλίου για τον κορωνοϊό

Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και θα επικεντρωθεί στην οικονομική ανάκαμψη της Ε.Ε. από την πανδημία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Eκτακτη Σύνοδος της Ε.Ε. στις 23 Απριλίου για τον κορωνοϊό

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συγκάλεσε σήμερα ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης για τις 23 Απριλίου, με αντικείμενο την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ, που έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Είναι ώρα να θέσουμε τις βάσεις για μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη», ανέφερε σε ανακοίνωση, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από τους Ευρωπαίους υπουργούς για μια κοινή απάντηση στην κρίση, την οποία χαρακτήρισε «σημαντική εξέλιξη».

«Το σχέδιο αυτό πρέπει να επανεκκινήσει τις οικονομίες μας, προωθώντας παράλληλα την οικονομική σύγκλιση στην Ε.Ε. Ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο εδώ. Μαζί με την πρόεδρο της Κομισιόν, εργάζομαι πάνω σε έναν Οδικό Χάρτη και ένα Σχέδιο Δράσης για να διασφαλίσω την ευημερία όλων των Ευρωπαίων και να επαναφέρω την Ε.Ε. σε ισχυρή, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, στη βάση μιας πράσινης και ψηφιακής στρατηγικής», τόνισε. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v