Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοιός: Σοβαρές ελπίδες για έτοιμο εμβόλιο το Σεπτέμβριο

Αισιόδοξη η ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ότι το εμβόλιο που δοκιμάζει μπορεί να δουλέψει. Συζητήσεις ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή πριν την τελική έγκριση, για να υπάρχουν επαρκείς ποσότητες.

Κορωνοιός: Σοβαρές ελπίδες για έτοιμο εμβόλιο το Σεπτέμβριο

Ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μπορεί να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την επιστήμονα που ηγείται μιας από τις προηγμένες ομάδες της Βρετανίας.

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Sarah Gilbert δήλωσε στους Times του Λονδίνου ότι είναι «80% πεπεισμένη» ότι το εμβόλιο μπορεί να λειτουργήσει και είναι δυνατό να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι τα εμβόλια συνήθως απαιτούν χρόνια για να αναπτυχθούν και ένα για τον κορωνοϊό μπορεί να χρειαστεί 12 έως 18 μήνες στην καλύτερη περίπτωση. Για την ομάδα της Οξφόρδης, όμως, «δεν είναι απλά προαίσθημα και καθώς περνά κάθε εβδομάδα έχουμε περισσότερα δεδομένα να εξετάσουμε», δήλωσε Gilbert στην εφημερίδα.

Η ομάδα είναι μια από τις δεκάδες που δουλεύουν πάνω σε ένα εμβόλιο και είναι η πλέον προηγμένη στη Μεγάλη Βρετανία. Καθώς η χώρα είναι για τέταρτη εβδομάδα σε lockdown, το εμβόλιο είναι δομικό στοιχείο για να χαλαρώσουν τα μέτρα και να επιστρέψει η κανονική ζωή. Σύμφωνα με την Gilbert τα τεστ στους ανθρώπους αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες δυο εβδομάδες.

Η παραγωγή εκατομμυρίων εμβολίων που θα είναι απαραίτητα, αν επιβεβαιωθεί η χρησιμότητά τους, θα απαιτήσει μήνες. Η Gilbert δήλωσε ότι είναι σε συζητήσεις με την βρετανική κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση και την έναρξη της παραγωγής πριν γίνουν γνωστά τα τελικά αποτελέσματα, επιτρέποντας έτσι στους πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση στο εμβόλιο αν αποδειχτεί ότι λειτουργεί.

Όπως είπε «η επιτυχία έως το Σεπτέμβριο «είναι πιθανή αν όλα πάνε τέλεια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v