Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Τι εισηγούνται οι επιστήμονες για άρση του lockdown

Eξαιρετικά χρήσιμη θεωρείται από ομάδα επιστημόνων η εθελοντική χρήση εφαρμογής, η οποία διευκολύνει την ιχνηλάτηση των επαφών. Τι υποστηρίζουν για τη χρήση μάσκας, τα σχολεία και τη λειτουργία των καταστημάτων.

Γερμανία: Τι εισηγούνται οι επιστήμονες για άρση του lockdown

Λειτουργία των σχολείων στο ελάχιστο δυνατό, υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς και σταδιακή εξομάλυνση για το λιανικό εμπόριο, την εστίαση και τις δημόσιες υπηρεσίες, προβλέπει μεταξύ άλλων η γνωμοδότηση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών «Leopoldina» για την επιστροφή της γερμανικής κοινωνίας και της οικονομίας στην «κανονικότητα», μετά την καραντίνα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ως προϋπόθεση για την εφαρμογή των μέτρων, η Ακαδημία θέτει τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων και τη σταθεροποίησή του σε χαμηλό επίπεδο, την επάρκεια των κλινικών μέσων, καθώς και την πειθαρχία στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας από τους πολίτες.

Η γνωμοδότηση, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τις αποφάσεις που θα λάβει τις προσεχείς ημέρες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε συνεργασία με τα κρατίδια, εισηγείται ακόμη την προσεκτική και με αυστηρή τήρηση μέτρων ασφαλείας επιστροφή στα επαγγελματικά και τα ιδιωτικά ταξίδια, ενώ εκτιμά ως εξαιρετικά χρήσιμη την (εθελοντική) χρήση της εφαρμογής η οποία διευκολύνει την ιχνηλάτηση των επαφών.

Ενωση κατά Ιογενών Νοσημάτων: Κανένας λόγος για λήξη συναγερμού

«Δεν υφίσταται κανένας λόγος για λήξη του συναγερμού μέχρι στιγμής. Εάν τα μέτρα προστασίας αρθούν, θα έχουμε πιθανότατα σε σύντομο χρονικό διάστημα γεμάτα νοσοκομεία», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) ο διευθυντής της Λοιμωξιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου του Κιέλου και πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης κατά των Ιογενών Νοσημάτων (DVV) Χέλμουτ Φίκενσερ

«Εάν τα μέτρα χαλαρώσουν πολύ γρήγορα, ακόμη και τα απλά ατυχήματα δεν θα μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν επαρκώς λόγω της υπερφόρτωσης των κλινικών. Τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να διατηρηθούν. Το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν αυξάνεται τόσο πολύ πλέον οφείλεται απολύτως στα περιοριστικά μέτρα», δήλωσε ο Φίκενσερ ο οποίος παρακολουθεί και ο ίδιος νοσούντες από την Covid-19.

Για την άρση των μέτρων ο ίδιος είπε ότι «κάθε σχετική απόφαση μπορεί να είναι σαν να κινείται κάποιος πάνω σε πολύ ολισθηρή επιφάνεια», ενώ χαρακτήρισε το άμεσο άνοιγμα όλων των σχολείων «μεγάλο λάθος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v