Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ένταση στη διαμάχη Χατζηιωάννου με τη διοίκηση της easyJet

Επιστολή-καταγγελία στην Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς έστειλε ο ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας. Διαφωνεί εδώ και εβδομάδες με την παραγγελία 107 νέων αεροσκαφών από την Airbus, αξίας 4,5 δισ. βρετανικών λιρών.

Νέα ένταση στη διαμάχη Χατζηιωάννου με τη διοίκηση της easyJet

Καταγγελία που αφορά την παραγγελία της αεροπορικής εταιρείας easyJet στην Airbus έστειλε ο ιδρυτής της αεροπορικής στην Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς (FCA), αυξάνοντας τις εντάσεις μεταξύ του μεγαλύτερου μετόχου της EasyJet και του διοικητικού συμβουλίου της.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η αεροπορική εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο ιδρυτής της διαφωνούν εδώ και εβδομάδες για την παραγγελία 107 νέων αεροσκαφών από την Airbus, αξίας 4,5 δισ. βρετανικών λιρών, την οποία ο Sir Stelios υποστηρίζει ότι πρέπει να ακυρώσουν, έτσι ώστε να κρατήσουν χρήματα ενόψει της κρίσης του κορωνοϊού. Την περασμένη εβδομάδα, η easyJet πρότεινε συμβιβαστική λύση, λέγοντας ότι θα αναστείλει την αγορά 24 αεροσκαφών.

Σε επιστολή του στην FCA, ο Sir Stelios, του οποίου η οικογένεια έχει το 34% της εταιρείας, υποστηρίζει ότι η αεροπορική εταιρεία έχει παραβιάσει τους κανονισμούς της αγοράς, καθώς δεν έλαβε έγκριση από τους μετόχους πριν την αναστολή της παραγγελίας στην Airbus.

Σε ξεχωριστή δήλωσή του σημειώνει: «Εάν η FCA δεν τους αναγκάσει να ζητήσουν ψήφο των μετόχων, η εταιρεία μου, η easyGroup, δεν θα διστάσει να οδηγήσει τη ρυθμιστική αρχή δικαστικό έλεγχο, όπως προβλέπει ο νόμος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v