Ισπανία: Βουτιά 66% στις επισκέψεις στα ξενοδοχεία το Μάρτιο

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων υποδιπλασιάστηκε τον Μάρτιο στο 29% σε σχέση με 53% που ήταν τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Ισπανία: Βουτιά 66% στις επισκέψεις στα ξενοδοχεία το Μάρτιο

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών που έμεινε σε ξενοδοχεία της Ισπανίας μειώθηκε κατά σχεδόν 66% τον Μάρτιο, στο 1,9 εκατομμύριο, καθώς η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε την χώρα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό να επιβάλει πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Η Ισπανία, ο δεύτερος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, όπου ο κλάδος αυτός αντιπροσωπεύει το 12% του ΑΕΠ της χώρας, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα μέσα Μαρτίου με σταδιακό κλείσιμο καταστημάτων και υπηρεσιών ως τις 26 Μαρτίου όταν επιβλήθηκε lockdown.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων υποδιπλασιάστηκε τον Μάρτιο στο 29% σε σχέση με 53% που ήταν τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που διέμειναν σε ξενοδοχεία μειώθηκε τον Μάρτιο κατά 65% στα 2,63 εκατομμύρια.

Η Ισπανία είναι μία από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από την covid-19, με συνολικά σχεδόν 22.000 νεκρούς και περισσότερα από 204.000 κρούσματα, θυμίζει το ΑΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v