Ιστορικό ρεκόρ ζημιών θα γράψουν οι ασφαλιστικές εταιρείες σύμφωνα με τη Lloyd’s

Οι πληρωμές θα ξεπεράσουν τα 50 δισ. δολάρια που δόθηκαν για τον τυφώνα Κατρίνα. «Οι πιθανότητες της αγοράς να μην καταγράψει ζημιές το 2020 είναι μηδενικές», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Lloyd's στο Λονδίνο.

Ιστορικό ρεκόρ ζημιών θα γράψουν οι ασφαλιστικές εταιρείες σύμφωνα με τη Lloyd’s

Ο κορωνοϊός είναι πιθανότατα το πιο ακριβό γεγονός στην ιστορία του ασφαλιστικού κλάδου, σημείωσε ο επικεφαλής της Lloyd’s στο Λονδίνο John Neal, καθώς επισκιάζει άλλες μεγάλες καταστροφές όπως ο τυφώνας Κατρίνα το 2005 και οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι ασφαλιστικές εταιρείες αναμένεται να πληρώσουν ένα ευρύ φάσμα συμβολαίων, από ακυρώσεις εκδηλώσεων έως την ασφάλιση αξιοπιστίας διαχείρισης, αν και υπάρχουν αυξημένες διαφωνίες σχετικά με τον βαθμό τον οποίο θα αποζημιώσουν τις διακοπές λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ο Neal δήλωσε στους Financial Times ότι η πανδημία είναι «αναμφίβολα η μεγαλύτερη ασφαλιστική πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κλάδος, κατά κάποιον τρόπο». 

Πρόσθεσε ότι οι πληρωμές σε πελάτες θα ξεπεράσουν τα 50 δισ. δολάρια που δόθηκαν για τον τυφώνα Κατρίνα. «Οι πιθανότητες της αγοράς να μην καταγράψει ζημιές το 2020 είναι μηδενικές», υπογράμμισε.

Ο κλάδος έχει δεχθεί επικρίσεις για τη στάση του όσον αφορά τη διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων. Οι ασφαλιστές λένε ότι οι τυπικές πολιτικές εξαιρούν τις πανδημίες, ενώ οι πελάτες και οι δικηγόροι τους υποστηρίζουν ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγιο για να αναμένουν χρήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v