Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Σε κορωνοϊό και περιβάλλον επικεντρωμένη η γερμανική προεδρία της ΕΕ

Η καταπολέμηση του κορωνοϊού και των επιπτώσεών του, πρώτο μέλημα της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ, που ξεκινά την 1η Ιουλίου. Στο επίκεντρο επίσης η υγειονομική περίθαλψη, ο φόρος χρηματοοικονομικών συναλλαγών, οι ελάχιστον φορολογικοί συντελεστές.

Μέρκελ: Σε κορωνοϊό και περιβάλλον επικεντρωμένη η γερμανική προεδρία της ΕΕ

Η Γερμανία θα επικεντρωθεί κατά την εξάμηνη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκινά την 1η Ιουλίου, στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού και των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του, καθώς και σε περιβαλλοντικά ζητήματα, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Reuters.

"Θα κυριαρχείται ξεκάθαρα από το θέμα της καταπολέμησης της πανδημίας και των επιπτώσεών της", είπε η κα. Μέρκελ στο εβδομαδιαίο podcast της, αναφερόμενη στην προεδρία της ΕΕ, προσθέτοντας  πως, όσο δεν υπάρχει εμβόλιο, ο ιός θα κυριαρχεί στη ζωή στην Ευρώπη.

Η κα. Μέρκελ δήλωσε ακόμη πως η Γερμανία θα προωθήσει την ιδέα ενός αποδοτικού ευρωπαϊκού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης για όλα τα κράτη μέλη, ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, ελάχιστων φορολογικών συντελεστών και ενός κοινού συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα για τα πλοία και τα αεροσκάφη.

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τετάρτη ειδικά για να συζητήσει την ατζέντα της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ, μαζί με τον Γέπε Τράνχολμ-Μίκελσεν, τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v