Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς θα... ξαναμπούμε στα αεροπλάνα

Σειρά μέτρων για προστασία επιβατών και εργαζομένων αλλά και για αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας από τις αεροπορικές. Στην πρώτη γραμμή, μάσκες προστασίας, γάντια και... αποστάσεις.

Πώς θα... ξαναμπούμε στα αεροπλάνα

Τα... ψήγματα σταδιακής επιστροφής των πολιτών στις αεροπορικές πτήσεις οδηγούν τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες στην υιοθέτηση νέων πολιτικών, με στόχο τόσο την προστασία επιβατών και εργαζομένων από τη μετάδοση του κορωνοϊού όσο και την αύξηση της εμπιστοσύνης στην ασφάλεια των πτήσεων. 

Μια μέρα μετά την καταγραφή του μεγαλύτερου αριθμού επιβατών σε αμερικανικές πτήσεις από τις 3 Απριλίου, η JetBlue ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει τη μάσκα προστασίας σε όλους τους επιβάτες από τις 4 Μαΐου, ενώ τα μέλη του πληρώματος είναι ήδη υποχρεωμένα να φορούν μάσκες.   

Νωρίτερα, η American Airlines ανακοίνωσε ότι οι αεροσυνοδοί θα πρέπει να φοράνε μάσκες από την 1η Μαΐου. Η αεροπορική θα ξεκινήσει επίσης στις αρχές Μαΐου να μοιράζει αντισηπτικά, μαντιλάκια και μάσκες προσώπου στους επιβάτες, «όταν το επιτρέψουν οι προμήθειες και οι λειτουργικές συνθήκες». 

Ολες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει σχέδια μαζικών απολυμάνσεων και προφύλαξης από τη διάδοση του ιού. 

Στη United Airlines, όλα τα μέλη του πληρώματος απαιτείται να φοράνε μάσκες προσώπου ενώ αλλαγές έχουν υπάρξει και στις υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της πτήσης, για να αποφεύγονται οι σωματικές επαφές, ενώ σερβίρει τυποποιημένα γεύματα και σφραγισμένα αναψυκτικά. 

Η Delta Air Lines απαιτεί από όλους τους εργαζόμενους να φοράνε μάσκες, όταν δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας απόστασης των 2 μέτρων. Επίσης, ακύρωσε τα μεσαία καθίσματα και μείωσε τον αριθμό των επιβατών σε κάθε πτήση, με την επιβίβαση/αποβίβαση να λαμβάνει χώρα σε γκρουπ 10 ατόμων. 

Η JetBlue είναι η πρώτη αερογραμμή που επιβάλλει τη χρήση μάσκας στους επιβάτες. Επίσης, έχει μειώσει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων ανά πτήση και έχει προχωρήσει σε αλλαγές στις υπηρεσίες σίτισης για να αποφεύγονται οι σωματικές επαφές. 

Ολοι οι επιβάτες της Air Canada απαιτείται να συμμορφώνονται με την οδηγία της καναδέζικης κυβέρνησης ότι όποιος πετάει προς ή από τον Καναδά πρέπει να φοράει μάσκα.

Την ίδια στιγμή, οι μάσκες και η χρήση προστατευτικού εξοπλισμού είναι ήδη διαδεδομένα στις χώρες της Ασίας. Από τις 23 Απριλίου, η Malaysia Airlines ζητά από όλους τους επιβάτες να φοράνε μάσκα. Αντίστοιχη πολιτική εφαρμόζει και η Korean Air, προσφέροντας μάσκες και αντισηπτικά στους επιβάτες της.

Στην Ευρώπη, κάποιοι μεταφορείς ήδη προσφέρουν μάσκες στους επιβάτες τους ενώ τηρείται το μέτρο του social distancing. Η Air France ανακοίνωσε ότι στην πλειοψηφία των πτήσεών της τηρείται ο κανόνας των αποστάσεων. «Σε περιπτώσεις που αυτό δεν είναι δυνατόν, το προσωπικό μοιράζει μάσκες στους επιβάτες που δεν έχουν ήδη», αναφέρει. 

Η ολλανδική KLM έχει ανακοινώσει ότι όλα τα μέλη του πληρώματος φοράνε μάσκες και γάντια προστασίας. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v