Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Κρατική στήριξη σε επιχειρήσεις με υβριδικά ομόλογα

Το κράτος έχει καθήκον να παρέμβει για να υπερασπιστεί και να στηρίξει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Ιταλία: Κρατική στήριξη σε επιχειρήσεις με υβριδικά ομόλογα

Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού, δήλωσε την Κυριακή ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η παροχή φορολογικών κινήτρων και η διάθεση υβριδικών ομολόγων.

«Το κράτος έχει καθήκον να παρέμβει για να υπερασπιστεί και να στηρίξει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Κανείς δεν θέλει να κατευθύνει το κράτος την οικονομία αλλά απαιτούνται παρεμβάσεις για την προστασία και ταυτόχρονα την τόνωση του παραγωγικού συστήματος» δήλωσε στην εφημερίδα Il Messagero ο κ. Γκουαλτιέρι.

Ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση θα παράσχει στήριξη στις μεσαίες και μεγάλες εταιρείες με τη μορφή «συμμετοχικών ή υβριδικών τίτλων», με 50 εκατ. ευρώ να χορηγούνται από την κρατική Cassa Depositi e Prestiti.

Οι μικρότερες επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση σε φορολογικά κίνητρα για να αυξήσουν το κεφάλαιο τους, με παροχή κρατικών εγγυήσεων και πρόσβαση σε κρατική στήριξη με τη μορφή υβριδικών ομολόγων.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στη διαδικασία λήψης αποφάσεων των επιχειρήσεων αν αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τη στήριξη αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v