Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αιφνιδιαστική επιστροφή του κορωνοϊού στην Ουχάν

Τα πρώτα πέντε κρούσματα μετά τις 3 Απριλίου στην πόλη απ' όπου ξεκίνησε η πανδημία σημαίνουν συναγερμό στις κινεζικές αρχές. Πονοκέφαλος οι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού.

Αιφνιδιαστική επιστροφή του κορωνοϊού στην Ουχάν

Η Ουχάν, η πόλη απ’ όπου ξέσπασε η πανδημία, ανακοίνωσε σήμερα την πρώτη ομάδα νέων κρουσμάτων αφότου βγήκε από τη σκληρή καραντίνα στις αρχές Απριλίου.

Αυτό το πισωγύρισμα έρχεται σε μια στιγμή που στη Νότια Κορέα, χώρα που επίσης είχε πάει πολύ καλά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, είδε ξαφνική έξαρση κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τις αρχές της Ουχάν, τα πέντε κρούσματα ανακαλύφθηκαν την Κυριακή, σε μια συγκεκριμένη συνοικία και συνδέονται με μόλυνση που είχε καταγραφεί μια ημέρα νωρίτερα, την πρώτη επιβεβαιωμένη μετά τις 3 Απριλίου.

Το δημοτικό συμβούλιο έστειλε αμέσως ομάδα ελέγχου, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να καταστρέψουμε ό,τι πετύχαμε».

Στη χώρα υπάρχει ανησυχία για πιθανή επανεμφάνιση του κορωνοϊού από ανθρώπους που έχουν μολυνθεί στη χώρα, ειδικά όσους είναι ασυμπτωματικοί, όπως συμβαίνει με τα πέντε νέα κρούσματα στην Ουχάν. Αυτά τα πέντε κρούσματα ήταν μεταξύ των 17 που καταγράφηκαν στην Κίνα τη Δευτέρα, εκ των οποίων μόνο τα επτά χαρακτηρίζονται «εισαγόμενα», προέρχονται δηλαδή από ανθρώπους που ταξίδεψαν από το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v