H Goldman Sachs προβλέπει βουτιά 18% στη Wall Street

Στις 2.400 μονάδες θέτει τον στόχο για τον S&P 500 το επόμενο τρίμηνο η επενδυτική τράπεζα. Υπερβολικά αισιόδοξοι οι επενδυτές για την πορεία της πανδημίας. Τα ρίσκα από την πολιτική αβεβαιότητα και τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

H Goldman Sachs προβλέπει βουτιά 18% στη Wall Street

Oι αμερικανικές μετοχές έχουν λάβει ώθηση από την αισιοδοξία για ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ, αλλά καθώς οι αποτιμήσεις των μετοχών πλησιάζουν και πάλι σε ιστορικά υψηλά επίπεδα η Goldman Sachs προειδοποιεί τους επενδυτές για κινδύνους από πιθανή αναζωπύρωση της πανδημίας.

«Σε έξι εβδομάδες, καθώς ο S&P 500 έχει εκτιναχτεί 30%, οι επενδυτές μετακινήθηκαν πολύ γρήγορα από την απόγνωση στα χαμηλά της αγοράς στην αισιοδοξία για την επανεκκίνηση της οικονομίας» γράφει σε σημείωμα προς τους πελάτες ο Ντέιβιντ Κόστιν, στρατηγικός αναλυτής της Goldman Sachs.

Σύμφωνα με τον κ. Κόστιν, στα επίπεδα των 2.929 μονάδων στα οποία έκλεισε ο S&P 500 την Παρασκευή υπάρχουν λίγα περιθώρια για περαιτέρω άνοδο, δεδομένου του στόχου των 3000 μονάδων για το τέλος του 2020.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο κ. Κόστον θέτει τον στόχο για τον S&P 500 το επόμενο τρίμηνο στις 2.400 μονάδες, δηλαδή 18% χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα.

«Η πτώση μπορεί να μην προκληθεί από ένα μόνο καταλυτικό συμβάν, αλλά υπάρχουν ανησυχίες τις οποίες πιστεύουμε - και οι συζητήσεις με τους πελάτες μας το επιβεβαιώνουν – ότι δεν τις λαμβάνουν υπόψη οι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των $103 δισ. που αναμένεται να χάσουν οι τράπεζες από δάνεια τα επόμενα τέσσερα τρίμηνα, την έλλειψη επαναγορών, τις περικοπές των μερισμάτων και την εγχώρια και παγκόσμια πολιτική αβεβαιότητα» επισημαίνει.

Ένα βασικό ρίσκο είναι ότι οι επενδυτές είναι υπερβολικά αισιόδοξοι πως η πανδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο.

«Ενώ η Νέα Υόρκη κατάφερε ευτυχώς να εξομαλύνει την καμπύλη και ο ρυθμός αύξησης των νέων κρουσμάτων έχει επιβραδυνθεί, οι νέες μολύνσεις στην υπόλοιπη χώρα αυξάνονται» προειδοποιεί ο κ. Κόστιν. «Τα κρούσματα μπορεί να επιταχυνθούν καθώς οι πολιτείες αρχίζουν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v