Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλά κεφαλαιοποιημένη η παγκόσμια ασφαλιστική αγορά ενόψει Covid-19

Τι έδειξε το stress test του οίκου αξιολόγησης AM Best. Σε αντίθεση με άλλες καταστροφές, η πανδημία πλήττει ταυτόχρονα επιχειρήσεις, ανθρώπους και αγορές σε όλο τον κόσμο.

Καλά κεφαλαιοποιημένη η παγκόσμια ασφαλιστική αγορά ενόψει Covid-19

Οι παγκόσμιες ασφαλιστικές εταιρείες είναι καλά κεφαλαιοποιημένες για να απορροφήσουν το χτύπημα από τις αυξανόμενες αξιώσεις που σχετίζονται με την πανδημία της Covid-19, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης AM Best, τη Δευτέρα, επικαλούμενος το stress test που διεξήγαγε για να μετρήσει τον άμεσο αντίκτυπο της επιδημίας στην οικονομική ισχύ των ασφαλιστικών.

Σύμφωνα με το Reuters, ο οίκος πρόσθεσε ότι οι περισσότερες ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές είχαν καλή επίδοση στο stress test και τα επίπεδα των κεφαλαίων τους παρέχουν ένα επαρκές «μαξιλάρι» έναντι ενός δυνητικού σοκ στους ισολογισμούς τους.

Οι ασφαλιστικές ακινήτων και ατυχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά είχαν καλή επίδοση στο τεστ αντοχής, σε σύγκριση με τις ασφαλιστικές ζωής, προσόδων και υγείας.

Οι περισσότερες εταιρείες στην αγορά Ασίας-Ειρηνικού είχαν γενικά καλές επιδόσεις, όπως και αυτές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με το τεστ.

Σε αντίθεση με άλλες καταστροφές, η πανδημία πλήττει ταυτόχρονα επιχειρήσεις, ανθρώπους και αγορές σε όλο τον κόσμο. Οι πελάτες υποβάλλουν αξιώσεις σε ένα ευρύ φάσμα, από την αποζημίωση των εργαζομένων, μέχρι την ακύρωση εκδηλώσεων και ευρύτερες εμπορικές υποχρεώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v