Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση-ρεκόρ για το λιανεμπόριο στη Βρετανία τον Απρίλιο

Βυθίστηκαν 18% οι λιανικές πωλήσεις. Τα καταστήματα τροφίμων είχαν απώλειες 4,1% ενώ τα υπόλοιπα είδαν τις πωλήσεις τους να βυθίζονται κατά 41,7%, με τα πρατήρια καυσίμων να καταρρέουν κατά 52%, σε μηνιαία βάση.

Πτώση-ρεκόρ για το λιανεμπόριο στη Βρετανία τον Απρίλιο

Πτώση ρεκόρ σημείωσε το λιανεμπόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο, καθώς οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 18,1% σε σύγκριση με τον Μάρτιο.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πτώση θα φτάσει το 16%. Σε ετήσια βάση, κινήθηκαν 22,6% χαμηλότερα.

Τα καταστήματα τροφίμων είχαν απώλειες 4,1% ενώ τα υπόλοιπα είδαν τις πωλήσεις τους να βυθίζονται κατά 41,7%, με τα πρατήρια καυσίμων να καταρρέουν κατά 52%, σε μηνιαία βάση. Οι πωλήσεις εκτός φυσικών καταστημάτων ενισχύθηκαν κατά 18% μηνιαίως.

Παράλληλα, η Βρετανία κατέγραψε έλλειμμα-ρεκόρ στον προϋπολογισμό  τον Απρίλιο, μετά το πρωτοφανές πακέτο για την αποτροπή κατάρρευσης της οικονομίας.

Το έλλειμμα έφτασε στα 62,1 δισ. λίρες ή 76 δισ. δολάρια, ποσό που ισούται με τον συνολικό δανεισμό του περασμένου έτους χρήσης.

Το μηνιαίο έλλειμμα - που ήταν το μεγαλύτερο από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία το 1993 - είναι 50 δισ. στερλίνες περισσότερες από τον Απρίλιο του 2019. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ο μηνιαίος δανεισμός δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερος από 22 δισ. βρετανικές λίρες.

Οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν 57% σε μηνιαία βάση, ενώ τα έσοδα βυθίστηκαν 27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v