Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απειλείται με εξαφάνιση η Renault

Τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης βιώνουν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. «Ναι, υπάρχει κίνδυνος η Renault να εξαφανισθεί», υπογράμμισε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μπρούνο Λεμέρ. «Τσεκούρι» σε 20.000 θέσεις εργασίας εξετάζει η Nissan.

Απειλείται με εξαφάνιση η Renault

Τον κώδωνα κινδύνου για την εξαφάνιση της Renault, εάν δεν λάβει σύντομα οικονομική βοήθεια ώστε να αντεπεξέλθει στις συνέπειες του κορωνοϊού, έκρουσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ.

Παράλληλα, ο κ. Λεμέρ πρόσθεσε ότι η Renault θα πρέπει να προσαρμοσθεί στις νέες συνθήκες.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο κ. Λεμέρ ανέφερε ότι το εργοστάσιο της Renault στο Φλιν της Γαλλίας δεν πρέπει να κλείσει και ότι καλό θα ήταν ο γαλλικός όμιλος αυτοκινήτων να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας στη Γαλλία, αλλά και να παραμείνει ανταγωνιστικός.

«Ναι, υπάρχει κίνδυνος η Renault να εξαφανισθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του γαλλικού ομίλου Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ εργάζεται σκληρά σε ένα νέο στρατηγικό πλαίσιο και ότι ο όμιλος έχει τη στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης.

«Τσεκούρι» σε 20.000 θέσεις εργασίας εξετάζει η Nissan

Την περικοπή 20.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως εξετάζει η Nissan Motor, με το επίκεντρο σε Ευρώπη και αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης Kyodo και το δημοσίευμα του Reuters, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δίνει μάχη για να ανακάμψει μετά τη βουτιά των πωλήσεων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει τον περσινό Ιούλιο ότι θα μειώσει κατά 12.500 το προσωπικό της, δηλαδή κατά 10%. Ακόμη και πριν την έξαρση του κορωνοϊού, οι πωλήσεις και τα κέρδη της Nissan υποχωρούσαν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v