Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EasyJet: O Xατζηιωάννου έχασε τη μάχη για αποπομπή της διοίκησης

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου είχε ζητήσει την απομάκρυνση τεσσάρων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η διαφωνία για την παραγγελία 100 αεροσκαφών Airbus.

EasyJet: O Xατζηιωάννου έχασε τη μάχη για αποπομπή της διοίκησης

O ιδρυτής της easyJet Στέλιος Χατζηιωάννου δεν κατόρθωσε να οδηγήσει στην έξοδο τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της αεροπορικής, μεταξύ των οποίων του προέδρου και του CEO.

Σε διαδικτυακή ψηφοφορία που διενεργήθηκε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης, οι μέτοχοι απέρριψαν τα αιτήματα του κ. Χατζηιωάννου, με ποσοστό 58%.

Για την απομάκρυνση ενός μέλος του Δ.Σ. απαιτείται στήριξη τουλάχιστον του 50% των μετόχων.

Μετά την ψηφοφορία, ο Τζον Μπάρτον ευχαρίστησε τους μετόχους για τη στήριξή τους και δήλωσε ότι το Συμβούλιο ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να έχει ξανά μια εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Χατζηιωάννου.

«Η βασική προτεραιότητα του Δ.Σ. ήταν να κάνει τα απαραίτητα βήματα για να κατευθύνει την EasyJet σε αυτή την περίοδο αβεβαιότητας», σημείωσε.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, πάνω από το 99% των ψήφων των ανεξάρτητων μετόχων, εξαιρουμένου του κ. Χατζηιωάννου, στήριξε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Τους δύο τελευταίους μήνες, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε αντιπαράθεση για μία παραγγελία για περισσότερα από 100 αεροσκάφη Airbus A320neo, συνολικού ύψους 5,6 δισ. δολαρίων.

Ο κ. Χατζηιωάννου υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη αγορά θα εξαντλήσει τη ρευστότητα της εταιρείας, τη στιγμή που ο κλάδος των αεροπορικών μεταφορών βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανότητα υποτονικής ζήτησης για αρκετά χρόνια μετά την κρίση του κορωνοϊού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v